Hatay'da sahur saat kaçta? Hatay iftar vakti 2024 Ramazan İmsakiyesi: Hatay sahur ve iftar vakitleri

Hatay iftar ve sahur vakitleri, ilde yaşayan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Tüm İslam aleminde onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e kavuşmanın sevinci yaşanıyor. Ramazan ayında milyonlarca kişi orucunu tutup ibadetlerini yerine getirecek. Bu bağlamda Hatay 2024 Ramazan İmsakiyesi de belli oldu. Buna göre Hatay'da sahur saat kaçta? Hatay iftar vakti ne zaman? İşte 2024 Ramazan İmsakiyesi: Hatay sahur ve iftar vakitleri

Hatay sahur vakti, 2024 Ramazan imsakiyesiyle belli oldu. Ramazan'da oruç ibadetini yerne getirecek olan vatandaşlar, Hatay iftar ve sahur vakitlerini öğrenmek istiyor. Müslüman alemi için oldukça önemli olan on bir ayın sultanı Ramazan ayı için yayınlanan Diyanet 2024 İmsakiyesiyle Hatay iftar ve sahur vakitleri belli oldu. Buna göre Hatay'da sahur saat kaçta? İşte Hatay iftar vakti 2024

HATAY'DA SAHUR VAKTİ KAÇTA?

Diyanet İşleri Başkanlığı ile 2024 Ramazan imsakiyesi yayınlandı. Hatay 2024 iftar ve sahur vakitleri belli oldu.

Buna göre; Hatay'da 11 Mart 2024 Pazartesi günü imsak vakti 05:26 olarak belirlendi.

Ramazan ayının ilk günü olan 11 Mart'ta Hatay'da oruç tutma süresi 13 saat 20 dakikayken Sinop'ta 13 saat 23 dakika olacak.

HATAY İFTAR VE SAHUR VAKİTLERİ 2024 RAMAZAN İMSAKİYESİ

Hatay sahur ve iftar vakitlerine haberimizin içerisindeki 2024 Ramazan imsakiyesi sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz. İşte Hatay 2024 iftar ve sahur vakitleri ve il il Diyanet ramazan imsakiyesi

HATAY İFTAR VAKTİ 2024

Hatay'da 11 Mart 2024 Pazartesi günü sahur vakti 05:26'da sona erecek olup, ilk iftar saat 18:46'da açılacak.

Geçen yıl ramazanın ilk günü Sinop'ta 13 saat 56 dakikayla en uzun oruç tutulurken, en kısa süreli oruç 13 saat 47 dakikayla Adana, Hatay, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa'da tutuldu. Geçen yıl 9 dakika olan Türkiye'deki en uzun ile en kısa oruç arasındaki fark bu yıl 3 dakikaya indi.

En uzun oruç 13 saat 23 dakika ile; Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop'ta tutulacak. En kısa oruç ise 13 saat 20 dakika ile; Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da tutulacak.

ORUÇ TUTMANIN FAZİLETİ NEDİR?

Ramazan ayı Kur'ân-ı Kerîm'de adı geçen tek aydır ve inananların kutsal kitabımızın indirildiği Ramazan ayında oruç tutması emredilir. "O (sayılı günler), doğruyu eğriden ayırma, gidilecek yolu bulma konusunda açıklamalar ve insanlara rehber olarak Kur'an'ın indirildiği ramazan ayıdır. Artık içinizden kim bu aya yetişirse onu oruçlu geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, başka günlerden sayısınca tutar. Allah sizin için kolaylık istiyor, güçlük çekmenizi istemiyor. Sayıyı tamamlamanız, size doğru yolu göstermesinden ötürü Allah'ı tazimle anmanız için ve şükredesiniz diye (uygun hükümler gönderiyor)." (el-Bakara 2/185).

Ramazan, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar için maneviyata yönelme, kendini geliştirme ve bağlılık ayıdır. Oruç tutmak sadece bedenimizi aç bırakmayı değil dilimizi, düşüncelerimizi, kalbimizi, nefsimizi de kontrol altına almayı gerektirir ve sayısız manevi faydası vardır.