Gelinim Mutfakta haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi tarifi... Haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi nasıl yapılır?

Haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi tarifi merak konusu oldu. Kanal D'de yayınlanan yemek programında lezzetli tarifler ekrana geliyor. Peki, Haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi nasıl yapılır? İşte tarifin detayları...

Haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün yine lezzetli tarifler ekrana geliyor. Nursel Ergin'in sunumuyla ekrana gelen yemek yarışmasında mücadele devam ediyor.

HAŞHAŞLI MEYVELİ KAKAOLU MUHALLEBİ MALZEMELERİ

2. 5 su bardağı süt

1. 5 fincan un

1 fincan şeker

1 tatlı kaşığı margarin

Yarım vanilya

Arasına;

1 paketten az eti burçak (petibör de olabilir)

Çikolata sos;

2 su bardağı süt

1 su bardağı su

3 yemek kaşığı şeker

1. 5 dolu yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı kakao

40 gram bitter çikolata (arzuya göre koymaya da bilirsiniz)

HAŞHAŞLI MEYVELİ KAKAOLU MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?

Önce muhallebi malzemelerini tenceremize koyup margarin ve vanilya hariç pişiriyoruz.

Pişince ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz, kaselerimize döküyoruz.

Sıcakken eti burçağı rondodan çekip üzerine döküyoruz.

Çikolata sosu; tüm malzemeleri tenceremize koyuyoruz. Pişiriyoruz.

Koyulaşınca 2 dakika kısık ateşte pişirip bisküvilerin üzerine döküyoruz.