Haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün yine lezzetli tarifler ekrana geliyor. Nursel Ergin'in sunumuyla ekrana gelen yemek yarışmasında mücadele devam ediyor.
2. 5 su bardağı süt
1. 5 fincan un
1 fincan şeker
1 tatlı kaşığı margarin
Yarım vanilya
1 paketten az eti burçak (petibör de olabilir)
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
1. 5 dolu yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
40 gram bitter çikolata (arzuya göre koymaya da bilirsiniz)
Önce muhallebi malzemelerini tenceremize koyup margarin ve vanilya hariç pişiriyoruz.
Pişince ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz, kaselerimize döküyoruz.
Sıcakken eti burçağı rondodan çekip üzerine döküyoruz.
Çikolata sosu; tüm malzemeleri tenceremize koyuyoruz. Pişiriyoruz.
Koyulaşınca 2 dakika kısık ateşte pişirip bisküvilerin üzerine döküyoruz.