Harvard'lı profesörden şok iddia: Uzaylılara dair kanıt bulmuş olabiliriz

Dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olarak bilinen Harvard'da astrofizik profesörü olan Avi Loeb zeki uzaylı yaşamın varlığını kanıtlayan bir araştırmasını önümüzdeki ay yayınlayacağını söyledi. Profesör, Papua Yeni Gine'ye yaklaşık 350 km uzaklıkta bulunan Manus Adası açıklarında Pasifik Okyanusu üzerinde bulunan meteorun parçalarını analiz ediyor.

Aksam.com.tr

Harvard'lı astrofizikçinin üzerinde araştırma yaptığı meteorun yörüngesi ve hızı, nesnenin yıldızlararası bir yolculuk üzerinden Dünya'ya geldiğini gösteriyordu. Loeb, okyanus tabanından kurtarılan küçük parçaları analiz ederek nesnenin mühendislik çalışmasıyla oluşturulup oluşturulmadığını kanıtlamaya çalışıyor.

Aksam.com.tr'nin Fox News'ten çevirdiği habere göre, ekip, derin okyanus tabanını büyük bir manyetik alet ile kazıdı. IM1 adını verdikleri meteor Dünya'ya ulaşana kadar aldığı yol mercek altına alındı.


Profesör yaptığı açıklamada 'Şu anda yaptığımız şey, meteorun havada hareket ederken oluşturduğu ateş topuyla temas ettiğinde çıkan damlacıkların bileşimini analiz etmek.' dedi. Loeb, Fox News'e 'İlginç sonuçlar elde ediyoruz, tüm bu süreci bir ay içinde herkese açık hale getireceğimiz bilimsel bir makalede detaylandıracağız' diye ekledi.


Loeb, analiz bekledikleri gibi IM1 adlı meteorun mühendislikle oluşturduğunu kanıtlarsa uzaylı yaşamı hakkında kanıt olacağını belirtti. 'Bu, yanı başımızda bir komşumuz olduğu anlamına gelir, yani yalnız değiliz. Tıpkı arka bahçenize çıktığınızda bir komşunuzun attığı tenis topunu bulduğunuzda 'Evet, gerçekten bir komşum var' deyip fark ettiğiniz gibi' dedi.

Bu bilginin uzaya keşfe çıkmamızı teşvik edecek bir bilgi olduğunu dile getiren profesör 'Birbirimizle savaşmak yerine bu bizi daha iyi yapabilir. Belki de bize başka insanlarla kavga etmekten daha önemli şeyler yapabileceğimiz konusunda uyarı olabilir' dedi.