Harry Potter'in Hermoine'si Emma Watson'ın Filistin paylaşımı takdir kazandı!

Emma'dan Filistin davasına destek. Ünlü oyuncu Emma Watson, Instagram hesabından Filistin mücadelesine destek veren bir paylaşımda bulundu. Filistinli takipçilerin beğenisini kazanan Watson'a İsrail'den eleştiri geldi.

Harry Potter serisiyle ünlenen İngiliz asıllı oyuncu Emma Watson, Instagram hesabında Bad Activist Collective isimli Filistinli eylemcilerin "Dayanışma bir eylemdir" yazılı pankartlarla yürüdüğü bir paylaşıma yer verdi. Watson, görüntünün altına da İngiliz-Avustralyalı bilim insanı Sara Ahmed'in, "Dayanışma, mücadelelerimizin aynı mücadeleler olduğunu, acımızın aynı acı olduğunu ya da umudumuzun aynı gelecek için olduğunu varsaymaz. Dayanışma, bağlılık ve çalışmanın yanı sıra aynı duygulara, aynı yaşamlara sahip olmasak bile ortak paydada yaşadığımızın kabulünü içerir" sözlerini ekledi.

ANTİ-SEMİTİZM SUÇLAMASI

Watson'ın gönderisi Filistin yanlısı kullanıcılardan büyük beğeni topladı ve çok sayıda takipçi Filistin bayrağının emojisiyle oyuncuya teşekkür etti. İsrail'in BM elçisi Gilad Erdan ise Twitter'dan, "Kurgu Harry Potter'da işe yarayabilir ama gerçekte işe yaramıyor." diyerek Watson'ı eleştirirken, selefi Danny Danon da sinema oyuncusunu "antisemitik" olmakla suçladı.