Harekete geçildi! TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Ağustos'ta start veriliyor

TOKİ'nin 81 ilde inşa edeceği 150 bin konut ile ilgili detaylı bilgi merak ediliyor. Bu kapsamda özellikle son dakika açıklamaları merakla takip ediliyor. İlk konutunu almak isteyenler özellikle başvuru bilgileri için yapılacak resmi açıklamaya odaklandı. Konuyla ilgili son açıklamayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptı. Kurum, ''Yine büyük bir projeyi vatandaşlarımızın konut alabilmelerine imkan sağlamak amacıyla 81 ilimizde yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

Harekete geçildi! TOKİ'de ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Ağustos'ta start veriliyor. TOKİ'nin yeni projesi vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Bilindiği üzere Başkan Erdoğan bu ay TOKİ'ye 30 milyar liralık finansman ayrıldığını belirtmişti. Yeni projeyle 81 ilde inşa edilecek konutlarla ilgili detaylar yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. Daireler yüzde 10 peşinat ve 180-240 ay vadeli sabit taksit ödemeli imkanıyla vatandaşlar için satışa sunulacak.

81 İLDE YENİ KONUTLAR GELİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı TOKİ'nin yeni projesiyle ilgili "Maliyetleri düşürecek, hem sektörümüze hem vatandaşımıza daha uygun şartlarda konut yapılmasına imkan sağlayacak, hem de vatandaşımızın erişimi kolaylaştıracak projeyi yakın zamanda açıklayacağız. Bunun dışında TOKİ ile 1 milyon 137 bin konut ürettik. Bunları 15-20 yıl vadeyle şehit aileleri, alt gelir, emekli vatandaşlarımıza verdik. Bu projeye de devam edeceğiz. İnşallah ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımız bunu milletimizle paylaşacak. Yine büyük bir projeyi vatandaşlarımızın konut alabilmelerine imkan sağlamak amacıyla 81 ilimizde yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bunun bir sosyal konut projesi olacağını belirten Kurum, "Öncelik buradaki konut ve kira fiyat artışlarının en fazla yaşandığı illerde sübvanse edebilmek amacıyla bu projeyi yapacağız. Vatandaşımız aidat öder gibi ev sahibi oluyor." dedi.

HANE GELİRİNİN EN FAZLA 10 BİN TL OLMASI GEREKİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde TOKİ eliyle yapılacak konutlardan yararlanmak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10 bin TL'den fazla olmayacak. Bu rakam İstanbul için 11 bin 500 TL olarak uygulanacak.

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek.

Engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecek. Emekli vatandaşlara konut sayısının yüzde 25'i kadar kontenjan ayrılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLACAK?

Konutlara başvurabilmek için mevcutta T.C. vatandaşı olunması, projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olunması, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olunması gerekiyor.

Projeye başvuracakların yine TOKİ'den konut satın almamış olması ve konut kredisi kullanmamış olması (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç) şart.

Başvuracakların kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması gerekiyor. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor) gerekiyor.

Fırsatçıya karşı konut hamlesi

Tarımsal sulama yapıları TOKi'den