TV mukabele (Takipli Hatim) saatleri 2024! Hangi kanallarda mukabele var, saat kaçta?

TV mukabele saatleri, 2024 Ramazan ayında Kuran-ı Kerim'i okumak için hatm-i şerif takip etmek isteyenler tarafından sorgulanıyor. Her sene Ramazan ayında Diyanet TV ve bazı yerel kanallarda mukabele yayını yapılıyor. Bu sene Ramazan muhabelesinin yayınlanacağı kanallar ve saatleri belli oldu. Peki hangi kanallarda saat kaçta mukabele programı var? İşte TV mukabele (Takipli Hatim) saatleri 2024

Ramazan ayında mukabele ile Kuran'ı hatmetmek isteyen Müsslümanlar, TV mukabele saatlerini öğrenmek istiyor. Mukabele, bir kimsenin Kur'an'ı ezberden veya kitaptan yüksek sesle okuması ve onu dinleyen topluluğun da sessizce Kur'an'dan takip etmesidir. 2024 Ramazan ayında birçok kanalda mukabele yayınlanacak. Peki Hangi kanallarda mukabele var, saat kaçta? İşte Takipli hatim yapmak isteyenler için TV mukabele saatleri 2024

HANGİ KANALLARDA MUKABELE VAR, SAAT KAÇTA?

Diyanet TV'de mukabele her gün saat 05:55'te ve 15.00'te yayınlanacak. Diyanet TV'nin yanı sıra; Akit TV, tvnet, Dost TV, Meltem TV, KON TV, Semerkand TV ve Haber 7'de mukabele yayınları yapılacak.

TV MUKABELE (TAKİPLİ HATİM) SAATLERİ 2024

Diyanet TV'de mukabele her gün saat 05:55'te ve 15.00'te

Semerkand TV'de Hatm-i Şerif Ramazan ayı boyunca her günsaat 04:30 ve 14.00'te,

tvnet'te Ramazan boyunca her gün saat 06:00'da Hatim,

Akit TV'de her gün 06:00'da İshak Danış'la Hatm-i Şerif,

Kanal 7'de her gün 05.45'te,

Meltem TV'de 05:30 Hatm-i Şerif,

Dost TV'de ise saat 00:00'da, 06:00'da, 10:10'da ve 13.10'da Mukabele (Takipli Hatim) yayınlanıyor.

KON TV'de 06:00 ve 11:00'de Hatm-i Şerif

MUKABELE NEDİR?

Mukabele karşılık verme, karşılıklı okuma anlamına gelir.

Mukabele, bir kimsenin Kur'an'ı ezberden veya kitaptan yüksek sesle okuması ve onu dinleyen topluluğun da sessizce Kur'an'dan takip etmesidir.

Kur'an'ın Allah tarafından indirildiği şekilde muhafazası, ayet ve surelerin tertibinin doğru olarak tesbiti ve bunun kontrolü için Cibril (a.s) her sene Ramazan ayında, bir rivayete göre Ramazan ayının her gecesinde, Hz. Peygamber (s.a.s)'a gelirdi. Hz. Peygamber (s.a.s.) Kur'an ayetlerini Cibril'e okurdu. Buna "arz" denir. Aynı ayetleri, mukayese için, bir de Cibrîl (a.s) okurdu ki buna da "mukabele" denir.

Mukabele anlamca karşılıklı verme, karşılıklı okuma anlamına gelir. Ramazan aylarında her gün bir cüz okuyarak bayrama kadar bütün Kur'an'ı baştan sona hatim etmekten mukabele geleneği doğmuştur.