Masterchef tavada hamsi buğulama tarifi! Hamsi buğulama nasıl yapılır?

Hamsi buğulama yemeği, MasterChef All Star'da bu akşam hamsi yemeklerinin yapılmasıyla birlikte merak edilen tariflerden birisi oldu. Havaların iyice soğumasıyla birlikte hamsiler yağlanıp lezzetlendi. Kış mevsiminin en çok tercih edilen balık çeşidi olan hamsiyi sağlıklı şekilde pişirmek isteyenler için tavada hamsi buğulama tarifini haberimizde derledik. İşte MasterChef hamsi buğulama tarifi ve malzemeleri

Hamsi buğulama nasıl yapılır? sorusu, MasterChef All Star'ın yeni bölümünde oynanacak takım oyunlarında hamsi tariflerinin yer almasıyla birlikte gündeme geldi. Hamsiyi yağda kızartmak yerine buğulama şeklinde pişirmek daha sağlıklıdır. Peki Hamsi buğulama nasıl yapılır? İşte hamsinin en çok tercih edilen pişirilme çeşidi olan tavada hamsi buğulama tarifi

HAMSİ BUĞULAMA NASIL YAPILIR?

MasterChef All Star'da bu akşam oynanacak oyunun ana ürünü hamsi olarak belirlendi. Hamsiden yapılacak yemeklerden biri de Hamsi buğulama oldu. Hamsi buğulama yapılırken malzemeleri koyduktan sonra su eklenmez. Sebzelerin ve balığın pişerken bıraktıkları su yeterli gelmektedir. İşte Masterchef tavada hamsi buğulama tarifi, malzemeleri ve yapılışı

TAVADA HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Yarım kg. hamsi

2 adet büyük boy soğan

2 adet domates

6 diş sarımsak

1 adet limon

1 demet taze maydanoz

Tane karabiber

6 adet defne yaprağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

MASTERCHEF TAVADA HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ

Hamsiler temizlenip, kılçıkları çıkartılır. Bol suyla yıkanıp, süzülür.

Tavanın tabanına 1 adet piyazlık doğranmış soğan eklenir, 2 adet doğranmış sarımsak ve tane karabiber serpilir. Üzeri hamsilerle kaplanır.

Üzerine tekrar piyaz doğranmış soğan ve iri doğranmış sarımsak eklenir.

Kalan hamsilerle üzeri kaplanıp, ikinci kat oluşturulur.

Son olarak, küp doğranmış domates ve taze maydanoz eklenir.

Dilimlenmiş limon, tuz, tane karabiber eklenip, zeytinyağı gezdirilir.

Defne yaprakları da eklenip, tavanın kapağı kapatılır.

Orta ateşte kaynadıktan sonra, kısık ateşe alıp kapağı açılmadan sebzeler ve hamsiler yumuşayıp pişinceye dek pişirilir.