Hamileliği kalben anneliği derinden

Ülkü Aydeniz, biri 4 aylıkken, diğeri 3.5 yaşındayken iki kız çocuğuna koruyucu anne oldu. İkisi de 8 yaşına basan kızlarıyla hayata daha sıkı tutunan Aydeniz, “Onları beklediğim süreç hamilelik, kavuştuğum an doğum gibiydi” dedi.

AA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Atatürk Çocuk Yuvası'ndan biri 4 aylık, diğeri 3.5 yaşındayken iki kız çocuğunun koruyucu ailesi olan Ülkü Aydeniz, şimdi 8 yaşındaki ilkokul ikinci sınıf öğrencisi kızlarıyla hayata daha sıkı tutundu. Koruyucu Aile, Evlat Edinme Derneği'nin de başkanı olan ekonomist Aydeniz, 2013'te eşiyle koruyucu aile olmaya karar verdiklerini söyledi. İlk kızıyla buluşmayı 8 ay beklediğini belirtip bu dönemi 'kalben hamilelik süreci' olarak tanımlayan Aydeniz, şöyle devam etti: "Cuma günü karar verdik pazartesi Aile Bakanlığı'na başvurduk. Durumumuzu inceleyip onay verdiler. Kızımla Atatürk Çocuk Yuvası'nda tanıştık. İki aylıktı. Kucağıma verdiklerinde pembe bir kundağın içerisindeydi uyuyordu. O an doğum gibiydi. Gözlerini açıp bana baktı. O zaman, 'İşte benim için bu dünyaya getirilmiş. Verin kızımı gideyim' dedim."

CAN BAĞIYLA KARDEŞLER

İlk kızına kavuştuktan 3.5 yıl sonra ikinci kızlarının hayatlarına girdiğini söyleyen Aydeniz, "İkinci çocuğum da yine Atatürk Çocuk Yuvası'nda kızımla aynı yatakları paylaşmış. Kan bağıyla değil ama can bağıyla kardeşler. Hatta ikizler bile diyebiliriz çünkü doğumlarının arasında 25 gün var" diye konuştu.

KIZLARIM KALBİMDE DOĞDU

Kızlarının koruyucu ailede olduklarını arkadaşlarıyla rahatlıkla paylaşabildiklerini belirten Ülkü Aydeniz, "Benim ve babalarının kalbinden doğduklarını biliyorlar. Biyolojik ailelerden bir farkımız yok" dedi. Koruyucu anne, çocuklarının kendisine ilk kez "Anne" dediğinde ağlamaya başladığını anlatırken de gözyaşlarını tutamadı.