Halk TV yine başörtüsünü hedef aldı… Ayrımcılığa terör kılıfı

Halk TV'de bu kez de başörtüsü hedef alındı. CHP'ye yakınlığı ile bilinen Önay Alpago Halk TV katıldığı bir programda başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişiklik teklifini manipüle eden açıklamalarda bulundu. Başörtüsü teklifi için “temel hak ve özgürlükler ‘iddiasıyla' bir düzenleme yapılıyor” diyen Alpago, “Çarşaf giyen kişi ne taşımaktadır, terörist midir değil midir, biz nasıl bileceğiz?” ifadelerini kullandı.

CHP'ye yakınlığı ile bilinen eski siyasetçi Önay Alpago, Halk TV'de katıldığı bir televizyon programında başörtüsü teklifi ile ilgili skandal ifadeler kullandı. Alpago, dini inancı gereği çarşaf giyen kadınlar için "çarşaf giyen kişi ne taşımaktadır, terörist midir, değil midir biz nasıl bileceğiz?" dedi.

AYRIMCILIĞINA TERÖR KILIFI UYDURDU

Önay Alpago'nun başörtüsü teklifi ile açıklamaları şu şekilde:

"Anayasada yapılmak istenen iki değişiklik var. Bunlardan bir tanesi kıyafetle ikincisi ise aile ile ilgili. Kıyafetle ilgili olan değişiklikte temel hak ve özgürlükler 'iddiasıyla' bir düzenleme yapılıyor." O düzenlemenin son cümlesinde, 'hiç bir kadın dini inancı sebebiyle tercih ettiği kıyafetinden ötürü ayrımcılığa tabii tutulamaz.' deniyor ve sınırsız bir koruma getiriliyor. Peki, eğer o kadın dini inancı sebebiyle tercih ettiği kıyafet; çarşafsa ne olacak çarşaf giyecek, burkaysa ne olacak burka takacak. Peçe takabilecek. Peki o kıyafeti giyen kadın mıdır, erkek midir? Terörist midir, değil midir? Biz nasıl bileceğiz, kamu kuruluşları nasıl bilecek?"