Halıdaki yağ lekesini 2 yöntemde çıkartmak mümkün! İşte o derdin çözümü

Halıda oluşan yağ lekesi pek çok insanın adeta derdi haline gelebiliyor. Çünkü yanlış yapılan temizlik ile halıdaki yağ lekesini çıkartmak oldukça zorlaşabiliyor. Bunun yanı sıra 2 yöntem ile halıdaki yağ lekesini çıkartmak mümkün olabiliyor. İşte detaylar…

Yemek yerken veya farklı bir sebepten dolayı halıya yağ damlayabiliyor. Söz konusu lekeye müdahale edilmediği takdirde çıkarılması daha zor bir hale de gelebiliyor. Bunun yanı sıra halıdaki yağ lekesi, görüntü olarak da kötü bir izlenim oluşturabiliyor. Ayrıca halıdaki yağ lekesini çıkartabilen 2 yöntem sayesinde adeta bu dertten kurtulmak da mümkün olabiliyor.

HALIDAKİ YAĞ LEKESİNİ 2 YÖNTEMDE ÇIKARTMAK MÜMKÜN

Halıdaki yağ lekesinin daha fazla yayılmasını önleyebilmek için bir kağıt havlu veya bez ile lekeye hafif bir şekilde bastırılır. Bu sayede fazla yağın emilmesi sağlanır. Akabinde halıdaki yağ lekesini çıkartabilecek 2 yöntem kullanılabilir. Söz konusu yöntemler şu şekilde; soda yöntemi, su ve çamaşır deterjanı yöntemi.

Soda Yöntemi: Halıya dökülen yağ lekesini çıkartabilmek için üzerine soda dökülerek bir bez aracılığı ile çok bastırmadan temizlenmesi sağlanır. Silme işlemi sona erdiyse ve halıdaki yağ lekesi hala geçmediyse aynı yöntem birkaç kere daha tekrarlanabilir. Halıya dökülen yağ lekesi geçtikten sonra soda lekesinin halıda kalmaması için su ile durulanmalı ve kurutulmalı.

Su ve Çamaşır Deterjanı Yöntemi: Halıya dökülen yağ lekesini çıkartabilmek için 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği olmayan çamaşır deterjanı, 2 su bardağı sıcak su ile karıştırılarak sünger yardımıyla halıdaki yağ lekesinin üzerine sürülür. Sonra iyice ovalanır ve halıdaki yağ lekesinin temizlenmesi sağlanır. Ovalama işlemi sona erdikten sonra halının lekeli kısmı mutlaka su ile durulanmalı. Akabinde kuruması için beklenmeli.

Yukarıdaki yöntemler kullanılırken, mevcut halının kullanım kılavuzu da kontrol edilmeli. Nitekim söz konusu yöntemler halının yapısına zarar verecek nitelikteyse kullanılması önerilmez.

Halıdaki ve tişörtteki kiraz lekesi nasıl çıkartılır? İşte en basit yöntemler