Hafıza kaybına neden oluyor! Yeni yan etkileri ortaya çıktı

Tüm dünyayı derinden etkileyen ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsle ilgili yeni bulgular ortaya çıktı. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs geçiren kişilerde ciddi unutkanlık problemi yaşayanların olduğunu ifade etti.

DHA

Küresel krizlere sebep olan koronavirüs pandemisi etkisini kaybetse de yeni yan etkileri ortaya çıkmaya devam ediyor. Genellikle solunum yollarını etkileyen ve akciğerlerde hasar bırakan koronavirüsün unutkanlığa sebep olduğu açıklandı.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Koronavirüs sonrası ciddi bir unutkanlık problemi yaşayan hastalar var" dedi. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sibel Velioğlu da "Koronavirüs sonrası hastalarımızın yüzde 20'sine ulaşan oranlarda unutkanlık görülüyor" diye konuştu.

UNUTKANLIĞA SEBEP OLUYOR

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü her geçen gün koronavirüsle ilgili yeni bilgiler edindiklerini belirterek, "Koronavirüs sonrası ortaya çıkan sağlıkla ilgili uzayan sorunlar sadece akciğer ile ilgili olmayabiliyor. Farklı organlarda farklı sorunlar yaşayan hastalarımız var. Mesela bunlardan benim kendi hastalarım da gördüğüm yakınmaları söyleyeyim. Benim en çok gördüğüm unutkanlık. Koronavirüs sonrası ciddi bir unutkanlık problemi yaşayan hastalar var" diye konuştu.

"HEPİMİZDE OLABİLİR"

Koronavirüs sonrası unutkanlığın çocuklarda bile görülebildiğine işaret eden Prof. Dr. Sibel Velioğlu, şunları kaydetti:

"Bazı hastalarda uzun sürebiliyor. Ne kadar sürüyor derseniz verirler bize şunu göstermiş özellikle bu tablonun olduğunu söyleyebilmemiz için Covid'den sonraki 3 ay içerisinde ortaya çıkıyor ve en az 2 ay devam ediyor."

BEYİN EGZERSİZİ ÖNERİSİ

Tıbbi bir tedavinin henüz olmadığını belirten Prof. Dr. Velioğlu, "Öncelikle normal hayata dönmeliyiz. Öncelikle sağlık olarak biyolojik olarak beslenmenize dikkat etmelisiniz. Matematik yapma gibi işlemler yapılabilir. Beynini sakin bırakıp bilişsel egzersizler yapılabilir" ifadelerini kullandı.