Diyanet Hac kurası ne zaman? Hac kurası sonuçları sorgulama ekranı!

Hac kurası sonuçları sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. Hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar Hac ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 65 yaş üstü hac yolcularının kayıt haklarının 2021 yılında alınan karar çerçevesinde 2023 yılına ertelenmesi de kararlaştırıldı. Peki, Diyanet Hac kurası bu sene ne zaman? Hac seyahatleri ne zaman başlıyor?

Pandemi nedeni ile iki senedir gerçekleştirilmeyen hac ibadeti bu sene gerçekleşecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Hac kontenjanları ve tarihleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş "Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 2022 yılı haccında Türkiye'den 37 bin 770 hacı adayı kabul edilecek İnşallah." dedi. Peki, Diyanet Hac kurası bu sene ne zaman? Hac seyahetleri ne zaman başlıyor?

2022 HAC KURASI NE ZAMAN?

2022 Hac kurası bu sene yapılmayacak. 2020 Hac kura sonuçlarına göre vatandaşlar Hac seyahatine gidebilecek.

HAC KURASI SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

2022 HAC İBADETİ NE ZAMAN?

Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, geçtiğimiz ay Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başkanlığında toplandı. 2022 yılı hac ve umre hususlarında değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, hac seyahatlerinin 7 Haziran 2022 tarihinden itibaren, şevval ayı umre turlarının ise 2 Mayıs 2022 tarihinden itibaren başlaması hususları kararlaştırıldı.

2022 yılı için yeni bir kura çekimi yapılmayacağı, hac yolcularının tespitinde işlemlerin 2020 yılı kura sonuçlarına göre yürütülmesi kararlaştırıldı.

65 YAŞ ÜSTÜ HAC YAPAMAYACAK

Hac Umre Seyahat Acenteleri Derneği (HURSAD) Başkanı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Hac ve Umreden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Diyaeddin Şahin, Suudi Arabistan'ın Türkiye'yi Kovid-19 "kırmızı listesi"nden çıkarmasını sevinç ve memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Şahin, salgın nedeniyle 2020 ve 2021'de Türkiye'den hac için Suudi Arabistan'a gidilemediğini hatırlatarak, "Dolayısıyla 2022'de hac yapılmasına yönelik büyük bir beklenti vardı. Çok şükür günler öncesinden böyle bir karar geldi ve Suudi Arabistan 1 milyon hacı adayını kabul edeceğini söyledi. Bunun büyük bir kısmı Suudi Arabistan dışından, çok az bir kısmı da ülke içinden olacak." diye konuştu.

Türkiye'de 83 bin 430 hacı adayının sistemde kayıtlı olduğunu aktaran Şahin, bu kişilerin hakkının korunması ve 2022 yılının haccına ertelenmesiyle ilgili aldıkları kararların güncelliğini koruduğunu ifade etti.

Şahin, Suudi Arabistan'ın hac için 65 yaş sınırı getirmesinin kendilerini üzdüğünü belirtti.

Türk hacı adaylarında 65 yaş üstü olanların sayısının yüksek olduğuna işaret eden Şahin, bu yaşın üzerindeki kişilerin hac yapamayacağını söyledi.