Hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac kuraları ne zamana ertelendi?

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen Mümin vatandaşlar kuraların ne zaman çekileceğini merak ediyor. 2023 yılı Hac kuraları 15 Şubat'ta çekilecekti. Ancak Kahramanmaraş merkezli deprem nedeni ile Hac kuraları ileri bir tarihe ertelendi. Peki, Hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac kuraları ne zamana ertelendi?

15 Şubat'ta çekilmesi planlanan ancak iptal edilen Hac kuralarının ne zaman çekileceği merak ediliyor. Hac ibadetini yerine getirmek için başvuruda bulunan Müslüman vatandaşlar sonuçların ne zaman belli olacağını araştırıyor. Peki, Hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac kuraları ne zamana ertelendi?

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Şubat'ta çekilmesi planlanan hac kuralarının, meydana gelen deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 yılı hac kurası, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yüce Rabbimiz, ülkemizi, milletimizi, İslam âlemini ve bütün insanlığı her türlü afetten muhafaza buyursun. Aziz milletimizin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

Ancak Hac kuralarının ne zaman çekileceği henüz belli değil. Tarih açıklamadı geldikten sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

2023 HAC KURALARI KONTENJANLARI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2023 yılı hac kontenjanının 83 bin 430 olduğunu duyurdu. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş "Elhamdülillah. Beytullah'tan milletimize selam gönderiyorum. Hamdolsun Hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldü. Dolayısıyla bu yıl 65 yaş üstü dahil, 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız İnşallah. Milletimize hayırlı, mübarek olsun." dedi.