Hac kuraları ne zaman belli olacak? 2023 Hac kurası ne zaman çekilecek?

2023 Hac kuraları, hacı adayları tarafından merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığınca, hac ibadetini yerine getirmek üzere başvuranların sayısının her yıl artması ve kontenjan sınırı nedeniyle 10 sene önce başlatılan katsayılı kura sistemi, hacı adaylarının adil şekilde belirlenmesine imkan sağlıyor. Peki, Hac kuraları ne zaman belli olacak? 2023 Hac kurası ne zaman çekilecek?

2023 yılı Hac kura çekilişi 15 Şubat'ta gerçekleşecekti. Ancak Kahramanmaraş merkezli deprem nedeni ile Hac kuraları ileri bir tarihe ertelendi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş konuya ilişkin açıklamada bulundu. Peki, Hac kuraları ne zaman belli olacak? 2023 Hac kurası ne zaman çekilecek?

HAC KURALARI ERTELENDİ...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Şubat'ta çekilmesi planlanan hac kuralarının, meydana gelen deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 yılı hac kurası, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yüce Rabbimiz, ülkemizi, milletimizi, İslam âlemini ve bütün insanlığı her türlü afetten muhafaza buyursun. Aziz milletimizin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Hac kuralarının ne zaman çekileceği henüz belli değil. Tarih açıklamadı geldikten sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

HAC KURA SİSTEMİ HAKKINDA

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığınca her ülkeye güncel nüfusunun binde biri oranında hac kontenjanı veriliyor. Türkiye'de önceden başvuru sayısı az olduğu için kayıt yaptıran herkesin hacca gidebilirken, bu sayının artması ve kontenjan sınırı nedeniyle kurada adaletin sağlanması için 2009'da katsayılı kura sistemine geçildi.