Hac kura çekiliş takvimi 2023 yayımlandı mı? Hac kuraları çekildi mi, ne zaman çekilecek?

Milyonlarca hacı adayının merakla takip ettiği hac kuraları hakkında detaylar yavaş yavaş belli oluyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl 83 bin 430 kişinin alınacağını açıkladı. Hac kuraları çekildi mi, ne zaman çekilecek? Hac kura çekiliş takvimi 2023 yayımlandı mı?

Hac kura çekimleri yoğun olarak araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayı kutsal topraklara yolculuk için hazırlanıyor. Hac kuraları çekildi mi, ne zaman çekilecek? Hac kura çekiliş takvimi 2023 yayımlandı mı? Haberimizin içerisinden merak edilenlere ulaşabilirsiniz.

HAC KURALARI ÇEKİLDİ Mİ, NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Hac kuraları henüz çekilmedi. Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve tüm il ve ilçe müftülüklerinden bilgi alınabiliyor. Hac ön Kayıt ücretİ ilk kez kayı yaptıracaklar için 250 TL olarak belirlendi.

Hac için ilk kez kayıt yaptıracaklar veya kayıtlarında güncelleme işlemi yapacaklar, bu işlemlerini 5-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabilecek.

HAC ÖN KAYIT BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

HAC ÖN KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2023 yılında hac için ilk defa kayıt yaptıracak olan veya kayıtlarında güncelleme yaptırmak isteyenlerin işlemlerini 5-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabileceğini duyurdu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi hac ön kayıtları e-Devletten gerçekleşecek.

İlgili bankalara belirlenen tarihlerde vatandaşlar ön kayıt ücreti yatırılacak. "www.hac.gov.tr" adresinde yayımlanacak linkten e-devlet kimlik doğrulaması gerçekleşecek.

Elektronik ortamda "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesine veya müftülüklere başvurup "Oda Tercihli Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıtlar yapılıyor.