Hac ön kayıt başvurusu bitti mi? Kura ne zaman? Hac kayıt sorgulama ekranı

13 Eylül'de başlayan Hac ön kayıtları bugün sona eriyor. Bu sene Hacca gitmek isteyen Müslüman vatandaşların gerekli başvuruları yapması ve kurayı beklemesi gerekiyor. Ön başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. İşte Hac kayıt sorgulama ekranı....

Hac kayıt sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçtiğimiz ay yapılan duyuru sonrasında ön kayıtlar 13 Eylül'de başladı. Hac ön kayıtları 13 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak. Peki, Hac ön kayıt başvurusu bitti mi? Kura ne zaman?

HAC KAYIT SORGULAMA EKRANI

HAC ÖN KAYIT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hac ön kayıt başvurusu 11 Ekim 2023 tarihine kadar e-Devlet üzerinden yapabiliyor. E-devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra Diyanet Hac İşlemleri sayfası açılıyor. Bu ekranda öncelikle ödeme yapılması gerektiği bilgisi yer alıyor.

Hac önkayıt müracaatının yapılabilmesi için 13 Eylül - 11 Ekim 2023 tarihleri arasında anlaşmalı bankalardan birisine ( Albaraka, Halkbank, Kuveyttürk, Türkiye Finans, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım ) önkayıt ücreti olarak 450 TL yatırılması gereklidir.

Ardından sırasıyla "Kura Sonuç / Durum Sorgulama", "Organizasyon Tercihi", "Kesin Kayıt İşlemleri" ve "İlave Hizmetler" sekmelerine geçiş yapılabiliyor.

Hac ön kayıtlarının alınacağı 13 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında; kayıt durumunun kontrol edilmesi, kategori değişikliği, iletişim ve adres bilgileri, grup güncellemeleri, gruptan ayrılmalar, kura ili değişikliği ve çocuk adayların kaydı gibi tüm işlemler e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

KURA NE ZAMAN?

Hac kura tarihi henüz belli olmamakla birlikte Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "Hac müracaatları halen devam ediyor. Müracaatlar tamamlandıktan sonra yani Ekim ayının sonu veya Kasım ayının başında hac kurasını gerçekleştirmiş olacağız İnşallah." açıklamasında bulundu. Hac kurasının önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilmesi bekleniyor.