Gelinim Mutfakta güveçte fırın makarna tarifi ve malzemeleri yoğun olarak araştırılıyor. Bugün günün yemeği seçilen güveçte fırın makarna akşam yemeği için alternatif bir tarif olacak. Peki, Güveçte fırın makarna nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta güveçte fırın makarna tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
1 paket fırın makarna
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5-2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
100-150 gr. beyaz peynir
Tuz
Makarnaları içine bir iki yemek kaşığı sıvıyağ eklediğiniz tuzlu suda haşlayın.
Beşamel sos için tereyağı eritin ve unu ekleyip karıştırarak rengi değiştirene kadar kavurun. Kavurduğunuz una sütü azar azar sürekli çırparak ekleyin.
Beşamel sos muhallebi kıvamına gelince bir iki kere daha kaıştırıp ocaktan alın.
Daha sonra makarna, beşamel sos, beyaz peynir ve kaşar peynirini (bir kısmını üzeri için ayırın) karıştırın.
Yağlanmış güveçlere makarna karışımını pay edin. Üzerine tekrar kaşar peyniri rendesini serpiştirip önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.