Son dakika: Maske yasağı kalktı mı? Maske zorunluluğu otobüs, uçak ve okullarda kalktı mı?

Maske zorunluluğunun ne zaman biteceği merak ediliyor. Bilindiği üzere açık alanlarda sosyal mesafe şartı uygun olduğu ölçüde maske zorunluluğu kaldırılmıştı. Vaka sayılarındaki düşüşün ardından gözler kapalı alanlarda devam eden maske zorunluluğuna çevrildi. Bugün yapılan Bilim Kurulu toplantısı ile konu netlik kazandı. Peki, Maske yasağı kalktı mı? Maske zorunluluğu otobüs, uçak ve okullarda kalktı mı?

Vatandaşların merakla takip ettiği konuların başında maske zorunluluğu geliyor. Pandemi ile hayatımıza giren maskelerin dışarıda kullanımına dair zorunluluk kaldırılmıştı. Gözler şimdi toplu taşıma, okul gibi kapalı alanlarda maske yasağını devam edip etmeyeceğine çevrildi. Maske yasağı kalktı mı? Maske zorunluluğu otobüs, uçak ve okullarda kalktı mı?

MASKE ZORUNLULUĞU (YASAĞI) KALKTI MI?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluğunu tümüyle kaldırma kararı aldık." dedi.

Başkan Erdoğan açıklamasında, "Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecek." ifadelerine yer verdi.