Şaka değil gerçek: Gökten hamsi yağdı! Görenleri hayrete düşüren olay

ABD'nin San Francisco eyaletinde yaşanan ilginç olay sosyal medyada gündem oldu. Edinilen bilgiye göre San Francisco'da gökyüzünden hamsi yağmaya başladı. Bölgede yaşayan vatandaşlar beklenmedik yerlerde havadan hamsi yağdığını dile getirmeye ve paylaşmaya başladı. Dünya çapında ses getiren olay sonrası uzmanlardan açıklama geldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde görenleri hayrete düşürecek bir olay yaşandı. ABD'nin San Francisco eyaletinde gökyüzünden hamsi yağması ülke gündemine oturdu. Bölge halkı beklenmedik yerlerde gökyüzünden hamsi düştüğünü dile getiren paylaşımlarda bulundu. SFGATE gazetesine konuşan bir San Franciscolu "otobüs beklerken kendisine az kalsın bir balığın çarpacağını" söyledi.

GÖKTEN HAMSİ YAĞDI

Live Science'da yer alan habere göre, San Francisco'nun Outer Richmond ve Castro mahalleleri de dahil olmak üzere Körfez Bölgesi'nde balık yağışı raporları kaydedildi. Yerel halktan biri SF Gate gazetesine verdiği demeçte "otobüs beklerken neredeyse bir balığın kendisine çarpacağını" söyledi.

SEBEBİ KUŞLAR

Uzmanlar balık yağışının kıyıdaki hamsi sayısının patlamasından kaynaklandığını düşünüyor. Kaliforniya Üniversitesi Davis Kampüsü'ndeki Otolit Jeokimya ve Balık Ekolojisi Laboratuvarı, San Francisco Körfezi'nin kıyıya yakın bölgesinde hamsilerin çok sayıda yumurtladığını 11 Haziran'da bildirmişti.

Denizbilimci Bill Keener, aç kuşların ağızlarını balıklarla tıka basa doldurduğunu ve yuvalarına uçarken bazılarının düştüğünü söyledi.

San Francisco Halkı Balıkçılık Derneği'nin başkanı Larry Collins de deniz kıyısında çok sayıda kuşun olduğunu ve artık yiyemedikleri için ağızlarındaki hamsilerle suda beklediklerini aktardı.

Uzmanlar ayrıca, "soğuk, besin açısından yoğun suyun okyanusun derinliklerinden yükseldiği ve yüzeydeki ılık suyun yerini aldığı" için balıkların yüzeye yakın yüzerek kuşların yemi olduğunu söyledi.