Google'ın çağrısını ilk Samsung yanıtladı! Android kullanıcılarını sevindiren haber geldi

Samsung ve Google, Android telefon modellerindeki en büyük sorunu güçlerini birleştirerek ortadan kaldırmak istiyor. Google ve Android telefon üreticilerinin beraber çalışması, daha iyi bir kullanıcı deneyimi ortaya koyacaklarını düşündürüyor. İşte Samsung ve Google ile ilgili detaylar…

Google'ın Android işletim sisteminin kullanımı için bir dizi yönergesi bulunuyor. Fakat batarya verimliliğini arttırabilmek için telefon üreticilerinin birçoğu, arka plan hizmetlerini kendilerine göre planlıyor. Android üreticilerinin arka plandaki hizmetleri kendilerine göre ayarlaması, uygulamaların olumsuz etkilenmesine neden olarak kötü kullanıcı deneyimine sebebiyet veriyor.

Android 13 ile Google bu konuda önemli adımlar attı. Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için Samsung ile ortak çalışacaklarını duyurdu.

GOOGLE'IN ÇAĞRISINI SAMSUNG YANITLADI

Google, Android 14'deki arka plan API'lerinin tek tip ve tutarlı bir şekilde çalışabilmesini sağlamak için Android donanım üreticileriyle birlikte çalışacağını duyurmuştu. Google'ın ortak çalışmasına ilk olumlu yanıt veren ise Samsung oldu. Samsung, One UI 6.0 ile söz konusu avantajlardan yararlanacak ilk marka olacak.

ANDROİD 14 İLE YENİLİKLER BEKLENİYOR

Android 14 ile sunulan hizmetlerde pek çok yeniliğin geleceği düşünülüyor. Söz konusu yenilikler arasında optimize edilmiş dahili yayın sistemi ve daha verimli arka plan işlemlerinin yanı sıra kötüye kullanımları azaltabilmek için yeni Google Play politikalarının da görülmesi bekleniyor.

Google ve Android telefon üreticilerinin birlikte çalışması, daha iyi bir kullanıcı deneyiminin habercisi oluyor. Söz konusu çalışmalardan kısa süre içerisinde verim alınması bekleniyor. Samsung'un ise Google'a ilk olumlu yanıtı vermesi, dikkatleri üstüne çekmesine neden oldu.