Telefon Hacker'ına 70 bin dolar ödül! Google'ın bu kararı herkesi şaşkına çevirdi!

Google, akıllı telefon piyasasında oldukça sevilen Pixel modelinde önemli bir güvenlik sorunu çözdü. David Schütz isimli bir güvenlik araştırmacısı (iyi niyetli hacker) Google Pixel telefonlarda bulunan güvenlik problemini bulması nedeniyle 70 bin dolar ödül aldı.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Google bir hacker'a telefonlarındaki güvenlik açığını bulduğu gerekçesiyle 70 bin dolar ödül verdi. Google Pixel telefonlarda cihaz kilidini açmak için kullanılan bir açığı çözen David Schütz şirketi büyük bir yükten kurtardı.

HACER 70 BİN DOLAR ÖDÜL ALDI

The Hacker News'te yer alan habere göre; güvenlik araştırmacısı David Schütz tarafından Haziran 2022'de bildirilen güvenlik açığı, arama devinin Kasım 2022'deki Android güncellemesinin bir parçası olarak düzeltildi. Araştırmacıya göre sorunun temelinde, belirli bir dizi adım izlendiğinde kilit ekranı korumalarının tamamen ortadan kalkması yatıyor.

Schütz tarafından yapılan açıklamaya göre güvenlik açığı sayesinde kilitli ve şifreli olan telefonların kiliti açılabiliyor. Ayrıca kötü niyetli kişiler kilidini açtıkları telefonun SIM'ini, pin ve puk kodunu, kilit şifresini de değiştirebiliyor.

Schütz, "Bu hatayla Android'de bu kadar büyük bir kod değişikliğine neden olmayı beklemiyordum" dedi.