Google Play Store İndir - Play Store Sorun ve Çözümleri

Google Play Store İndir - Play Store Sorun ve Çözümleri başlıklı bu haberimizde konuyla ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

Android işlemci kullanan cep telefonlarının indirme mağazasına Google Play denir. Hayatınızı kolaylaştıracak yüzlerce uygulama arasından istediğinizi indirerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Çağın en büyük gerekliliklerinin başında gelen akıllı cep telefonları, indirilen uygulamalar ile kullanımı daha pratik hale getirir. Google Play Store, android olan cep telefonların mağazasıdır. Google Play Store İndir - Play Store Sorun ve Çözümleri başlıklı bu haberimizde konuyla ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

Google Play Nedir?

Google tarafından geliştirilen play store, android işletim sistemine sahip cep telefonu kullanıcıları için tasarlanmıştır. Mağaza içerisinde ücretsiz olarak çok fazla uygulama bulunduğu gibi ücretli uygulamalar da yer alır. Ücretsiz olan uygulamaların üzerine tıkladığınızda direk yükleme işlemi başlar. Ancak ücretli olanlar için kredi kartı bilgileriniz istenir. Ödeme sonrası uygulamaları android cep telefonunuza indirebilirsiniz. Tabi uygulamaların indirilebilmesi için öncelikle telefonunuza Google Play Store yüklemeniz gerekir. İndirme işlemi gerçekleştirdikten sonra istediğiniz uygulamayı seçebilirsiniz.

Google Play Store Nasıl Kullanılır?

Akıllı telefonunuza Google Play uygulamasını gmail hesap bilgilerinizi girerek indirdikten sonra Google Play, kullanıma hazır hale gelir. Uygulamanın üst kısımda yer alan arama bölümünden istediğiniz oyunu ve çeşitli uygulamaları kolay bir şekilde indirebilirsiniz. İndirdiğiniz uygulamalar için olumlu ya da olumsuz yorum yapabilir. Uygulamalara oy verebilirsiniz. Örneğin, müzik indirme programı ya da not defteri indirmek istediğinizde karşınıza çok fazla seçenek çıkar. Sıralamada kullanıcılardan en iyi yorum beğeni alan uygulamalar sıralamanın başlarında yer alır. Beğendiniz ya da beğenmediğiniz uygulamalara yorum ve beğeni yaparak indirecek olan diğer kullanıcılara karar vermede destek olabilirsiniz. Google Play Store kullanmadan önce hesap oluşturulmalıdır. Android cihaz (telefon, tablet) kullananlar programa kolay bir şekilde sahip olabilir. Program tamamen ücretsizdir. Programın içerisinde ücretli ve ücretsiz binlerce uygulama yer alır.

Google Play Store APK İndirme ve Yükleme İşlemleri

İlk olarak Google Play Store'un en güncel sürümü indirilir. MicroSD ya da dahili depolama telefon hafızasına indirilen ".apk" uzantılı dosya atılır. Bilmeniz gereken APK dosyasının yeni klasörde olduğudur. "Ayarlar> Güvenlik> Bilinmeyen Kaynaklar" sekmesindeki ''kaynaklar'' aktif hale getirildikten sonra yükleme işlemine geçirilir. APK dosyasını yükleyebilmeniz için android cihazınızda bir dosya yöneticisinin bulunması gerekir. Android cihazların neredeyse hepsinin içerisinde kendi dosya yöneticileri bulunur. Dosyalar içerisindeki klasörde yer alan APK dosyası seçilerek indirme işlemi başlatılır. İndirme işlemi sonrası Google Play Store yüklenmiş olur.

Google Play APK Güncelleme İşlemleri

Google play ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız bunun sebebi programın güncellenmemesi olabilir. Bu sorunu çözmek için birkaç adımda güncelleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz:

* İlk olarak Google Play hesabına giriş yapılır.

* Güncellenecek uygulama seçilip devam edilir.

* Sol taraftaki menülerden APK seçilir.

* Alt kategoride yer alan ''sürümleri yönetin'' menüsün tıklanır.

* Burada APK ile ilgili kaç cihazı desteklediği, sürüm numarası gibi mevcut bilgiler yer alır.

* Hazırlanan ve imzalanan APK'yi yükle diyerek yükleme işlemini başlatabilirsiniz.

* APK yükle butonunun yanında kütüphaneden yükle butonu da yer alır.

* Beta ya da alfa testi için yüklenen APK'larda sorun çıkmadığında, yüklenen APK ile devam etmek isterseniz kütüphaneden seç diyebilirsiniz.

* APK başarı ile yüklendiyse sağda bir ekran çıkar. Burada taslağı kaydet diyerek bir önceki ekrana geri dönüyoruz.

* Sayfanın alt kısmında ''Sürüm Adı'' yazan yere versiyon numaranızı yazmanız gerekir.

* ''Bu sürümdeki yenilikler'' kısmına da eklenen yeni özellikler yazılır.

* Kaydet butonuna basılır. Kaydetme işlemi sonrası ''incele'' diyerek devam edilir.

* Google'ın partial update özelliği sayesinde update'leri kullanıcıların belirli bir kısmına gönderilebilir.

* Bu sayede Update, gerçek kişiler ile gerçek ortamda test edilebilir.

* Herhangi bir sorun ya da güncelleme geldiğinde diğer kullanıcılar etkilenmeden test edilebilir.

* Bu özellik sayesinde gerekli geliştirmeleri yaparak APK'nızı tekrar güncelleyebilirsiniz.

Google Play Store Açılmıyorsa Uygulayabileceğiniz 7 Çözüm

Google Play Store ile ilgili zaman zaman açılma problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Aşağıda sıralanan çözümleri deneyerek uygulamanızın çalışmasını sağlayabilirsiniz.

1- Tarih ve Saat Ayarları

Android cihazında tarih ve saat ayarlarını kontrol ederek sorunu çözebilirsiniz. Google, Play Store için cihazınızın tarih ve saatini periyodik olarak kontrol eder. Gerçek saat ile uyuşmazlık olduğunda cihazınız ile senkronizasyon yapmakta zorlanabilir. Bu durumda Play store düzgün çalışmayabilir. İlk olarak yapmanız gereken cihazınızda bulunan ayarlar kısmına gitmektir. Ayarlar kısmından sistem ayarları kısmına geçilir. Tarih ve saat bulunur. Cihazın bağlı bulunduğu operatör tarafından tarih ve saat ayarlarının otomatik olarak yapılıp yapılmadığı kontrol edilir. ''Otomatik ayarla'' butonu aktif değilse aktif hale getirilir.

2- İnternet Bağlantısı

Bazen yaşadığınız sorunun kaynağı çok basit bir detay olan internet bağlantısı kopukluğu olabilir. Mobil veriden Wi-Fi'ye ya da Wi-Fi'den mobil veriye geçmeyi deneyip sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz.

3- Önbellek ve Veri Temizliği

Bu yöntem için yine cihazda ayarlar kısmı açılır. Uygulamalar ve bildirimler tıklanır. Buradan tüm uygulamaları göster seçilir. Aşağı kaydırıp Google Play Store açılır. Depolama alanından önbelleği temizle kısmına dokunulur. Ardından verileri temizle tıklanır. Ön bellek ve veri temizliği işlemlerini cihazınız, Google Play Store, indirme yöneticisi için yapabilirsiniz. Temizleme işlemi sonrası indirme işleminizi tekrar deneyebilirsiniz.

4- Android Sistem Güncellemeleri

Cihazınızdaki ayarlar bölümünden sırayla sistem> gelişmiş> sistem güncelleme adımlarına tıklanır. Cihazdaki sistem güncellemeleri kontrol edilir. Güncel bir android işletim sistemi ile uygulamalar daha düzgün çalışılabilir.

5- Google Play Store Güncellemeleri Kaldırma

Android cihazdaki ayarlar bölümü açılır. Uygulamalar ve bildirimlerden Google Play Store açılır. En üst kısımda bulunan güncellemeleri kaldır butonuna basılır. Fabrika sürümüne geri döndürme sorulursa tamam diyebilirsiniz.

6- Google Hesabı Kaldırma

Cihazdan ayarlar kısmına girilir. Hesaplar butonuna tıklanır. Ardından hesabı kaldır denir. Bu işlem ile cihazdaki tüm Google hesabı sıfırlanır. bu işlem öncesi yedekleme işlemlerinizi yapmış olmanız gerekir.

7- Fabrika Ayarlarını Sıfırlama

Yukarıda sayılan tüm adımları tamamladıktan sonra sorun hala devam ediyorsa fabrika ayarlarına geri dönmeniz gerekebilir. Cihazınızda bulunan ayarlar sekmesinden sistem> yedekle ve sıfırla adımları tamamlanır. Fabrika ayarlarını sıfırla tıklanır.

Silinen Google Play Tekrar Nasıl Yüklenir?

Google Play Store uygulamasını yanlışlıkla android cihazınızdan kaldırabilirsiniz. Bazı virüs durumlarında da silinebilme ihtimali vardır. Çok nadir de olsa Google Play silindi hatası da verebilir. Böyle bir durumda geri yükleme işlemini APK olarak yapmanız gerekir. İnternet tarayıcınız üzerinden Google Play araması yapıp programı indirebilirsiniz. İndirme işleminin tüm adımlarını kontrollü bir şekilde kaçırmadan yapmanız gerekir. İlk olarak android cihazda ''ayarlar'' bölümüne girilir. Sonraki adımda güvenlik bölümünde yer alan ''bilinmeyen kaynaklar'' butonunu aktif hale getirmeniz gerekir. Arama motoru üzerinden Google Play Store linki ile arama yapılır. Arama sonucu APK dosyasını telefonunuza indirmeniz gerekir. ''play store indir'' işlemi başlatılır. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra APK dosyasını açarak yükleme işlemini başlatmanız gerekir. Bu şekilde programı cihazınıza tekrar indirmiş olursunuz.

Google Play Nasıl Aktif Edilir?

Google play yükleme işlemi tamamlandıktan sora aktif hale gelir. Gmail hesabınızı girerek programı eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz. Aşağıda sıralanan işlemleri yaparak aktifleştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

* İlk olarak cihazın ''Ayarlar'' kısmına girilir.

* Ayarlardan ''uygulama yöneticisi'' butonuna tıklanır.

* Uygulama yönetici kısmından Google Play Store Bulunur.

* Google Play Store üstüne gelerek tıklanır.

* Karşınıza çıkan sayfada ''etkinleştir'' butonuna tıklanır.

Yukarıdaki işlemler sırası ile tamamlandığında, etkinleştirme işlemi gerçekleşir. Android cihazınızdaki uygulamalar ekranına tekrar gelir. Play store silindiği ya da kaldırıldığı için güncellemeler de gider. Son sürüm güncelleme işlemini gerçekleştirdikten sonra Google Play Store kullanıma hazır hale gelir.