Gönüllülerde kanıtlandı, Turkovac'ın yan etkisi yok

TURKOVAC olan Kovid'e yakalanmadı. İzmir'de devam eden yerli aşı testlerinden iyi haber geldi. İzmir'de yürütülen yerli aşı çalışmalarında 74 gönüllüde yan etkiye ve Kovid'e rastlanmadı. Prof. Köse sonuçlar için “Ülkemiz adına çok önemli, umut verici” dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde TURKOVAC'ın Faz-3 çalışmaları kapsamında aşı uygulanan 74 gönüllüde, yan etkiye ve Kovid'e rastlanmadığını bildirildi. Prof. Dr. Şükran Köse, 11 Ekim'den bu yana daha önce koronavirüs aşısı olmamış 17 kişiye TURKOVAC uyguladıklarını ifade etti. Çalışmalar kapsamında daha önce 2 doz Sinovac aşısı uygulanmış 57 kişiye de pekiştirme dozu olarak TURKOVAC yapıldığını belirten Köse, 74 kişide ciddi bir yan etkiye rastlanmadığını söyledi. Köse, gönüllü aşı yaptıranlarda şu ana kadar koronavirüs görülmediğini de ifade ederek, çalışma merkezindeki sonuçların en kısa zamanda yayın haline getirileceğini aktardı.

GELİŞME UMUT VERİCİ

TURKOVAC aşısının koruyuculuğuna dikkati çeken Köse, şöyle konuştu: "Ülkemiz adına çok önemli, umut verici bir gelişme" dedi. Çalışmaların Sinovac ile başladığını hatırlatan Köse, geçen süreçte 650 kişiye de bu aşıyı uyguladıklarını belirterek "Daha sonraki takiplerimizde de sadece 4 kişinin hastalandığını biliyoruz" diye konuştu..