Gladyatörler 12'nci kez arenaya çıktı

Yıl kapanırken otomotivde liderler netleşince, geleneksel hale gelen ODD Ödülleri de 12. kez sahiplerini buldu. Fiat % 16.4 payıyla pazar lideri olurken, binekte ise Renault, SUV'da ise Duster şampiyon.

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) markaların satış ve iletişim başarılarını ödüllendirmek amacıyla organize ettiği ODD Satış ve İletişim Ödülleri'nin on ikincisi heyecanlı bir törene sahne oldu. Geleneksel gecede, satış ve iletişim ana kategorilerinde olmak üzere toplam 21 dalda ödüller sahiplerini buldu. Her ne kadar hızlı başlasa da yıl sonunda yavaşlayan otomobil satışları 2021'i bir önceki yıla göre yüzde 4,6 azalışla 737 bin 350 adetle kapattı. Otomotiv sektörünün bir araya geldiği törende, satış şampiyonları da ortaya çıktı. Fiat, 2021 yılında 121 bin adet satış ve yüzde 16,4 pazar payıyla Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarının lideri oldu.

BİNEKTE LİDER RENAULT

Binek otomobil pazarındaysa Renault liderliğini korudu. Türkiye'nin en çok satan SUV modeli ise Dacia Duster olmaya devam etti. Duster, 2021'de 19 bin 38 adet sattı.