Gelinim Mutfakta gevrekli kanat menü tarifi ve malzemeleri! Gevrekli kanat menü nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta gevrekli kanat menü tarifi ve malzemeleri merak konusu oldu. Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan programda bir isim yapılan yemeğin ardından puan durumunu heyecanla bekliyor. Peki, Gevrekli kanat menü nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden gevrekli kanat menü tarifine ulaşabilirsiniz.

Gevrekli kanat menü tarifi belli oldu. Bugün Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümünde günün tarifi gevrekli kanat menü seçildi. Gevrekli kanat menü nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta gevrekli kanat menü tarifi ve malzemeleri!

GEVREKLİ KANAT MENÜ MALZEMELERİ

1,5 kg tavuk kanat (butta olur)

Sos için;

1 adet yumurta

1,5 tatlı kaşığı açı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı köri

2 yemek kaşığı sıvı yağ̆

Tavukları bulamak için:

1,5 su bardağı kadar mısır gevreği sade

4-5 yemek kaşığı kadar galeta unu

GEVREKLİ KANAT MENÜ NASIL YAPILIR?

Kanatları ikiye kesip üzerlerine 3 çizik atalım.

Mısır gevreğini rondodan çok ince çekelim.

Galeta ununu ekleyip biraz daha çekelim.

Geniş bir kaba alalım ve biraz tuz ekleyelim.

Sosu için yumurtayı, baharatları, tuzu ve sıvı yağı iyice karıştırıp kanatların üzerine döküp iyice karıştıralım.

Zamanınız varsa 1-2 saat buzdolabında bekletip mısır gevreğine bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.

Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 200 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Afiyet olsun