Zülbiye (sülbiye) tarifi ve malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta zülbiye nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'da günün yemeği zülbiye oldu. Bu yemek tarifini ilk kez duyan kişiler Gelinim Mutfakta zülbiye nasıl yapılır? Zülbiye tarifi ve malzemeleri neler? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte merak edilenler...

Gelinim Mutfakta zülbiye nasıl yapılır? Zülbiye tarifi ve malzemeleri neler? soruları yoğun olarak araştırılıyor. Kanal D'de hafta içi her gün yayınlanan programda lezzetli tarifler yayınlanıyor ve ekran başındaki izleyiciler tarifleri not ediyor.

ZÜLBİYE MALZEMELERİ

400 gram dana kuşbaşı eti

400 gram arpacık soğan

10 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı + 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber salçası (şart değil ama varsa eklemenizi öneririm)

2 su bardağı haşlanmış nohut

1-2 çay kaşığı kimyon (ben 1 çay kaşığı kullandım)

1 tatlı kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı biber

ZÜLBİYE TARİFİ

1 gece önceden nohutları ıslatın ve ertesi sabah nohutları haşlayıp süzün.

Sarımsakları ve soğanları soyup, saklama kabına alın. Bu malzemeleri, yemeği yapacağınız akşam saatlerine kadar buzdolabında muhafaza edin.

Yemeği yapacağınız zaman tereyağını tencerede eritin

Eriyen yağa etleri ekleyip, etlerin renkleri değişene ve et kendini tencereden kurtarana kadar bekleyin.

Etler kendini bıraktı ve sulandı. Şimdi tencereye 1 tatlı kaşığı sirke ve 2,5 su bardağı da sıcak su eklemesi yapın.

Etleri yumuşayıp suyunu çekip, hafiften yağına kalana kadar kapağı kapalı şekilde kısığa yakın orta ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin.

Etler kavrulup yağına kalınca, tencereye yıkadığınız arpacık soğanları ve bütün sarımsakları (doğramadan) ekleyin.

Arpacık soğanlar şeffaflaşana kadar tüm malzemeyi en küçük ocakta, 5 dakika kadar dikkatlice çevirin.

Tencereye salçaları ekleyin ve yine kavurmaya devam edin.

1-2 dakika sonra yemeğe haşlanmış nohutları ve baharatları ekleyin.

Şimdi yemeğin üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak su eklemesi yaparak, yemeği en küçük ocakta kısık ateşte pişirin.

Etler, sebzeler yumuşadı, etler lokum gibi pişti. Şimdi yemeği ocaktan alıp, ılıtarak servis yapın.