Gelinim Mutfakta Terkibi Tuffahiye tarifi araştırılıyor. 12 Nisan Salı gününün yemek tarifi Terkibi Tuffahiye (elma olması) olarak açıklandı. Yarışmacılar mutfağa geçerek en güzel tarifi yapmak için kollarını sıvadı. Gelinim Mutfakta Terkibi Tuffahiye nasıl yapılır?
3 tatlı kaşığı sumak
3 çorba kaşığı tereyağ
6 adet elma
200 gr. kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
5 kuru kayısı
2 çorba kaşığı ince kıyılmış badem
2 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Kıyma ile pirinci, tuz, biber ve bir kaşık sumakla karıştırıp iç hazırlayın.
Tencerede tereyağını eritin.
Elmaların içini boşaltıp hazırladığınız karışımla doldurun.
Tencereye doldurduğunuz elmaları yerleştirin.
İç artarsa ondan küçük köfteler yapıp tencereye koyun.
Üzümsuyu, su ve sumağı ekleyin.
Kuru kayısıları sıcak su da bekletin.
Bademleri haşlayın.
Ayıklayın.
Kuru kayısıları ince uzun dilimleyip bademle birlikte yemeğe ilave edin.
Elmalar piştikten sonra ateşi söndürün, öğütülmüş cevizleri serpip dinlenmeye bırakın.