Terkibi Tuffahiye (elma olması) tarifi ve malzeme listesi! Gelinim Mutfakta Terkibi Tuffahiye nasıl yapılır?

Terkibi Tuffahiye, Gelinim Mutfakta'da günün yemeği oldu. Kanal D'nin sevilen yarışma programında her gün farklı lezzetler izleyici karşısına çıkıyor. Gelinim Mutfakta Terkibi Tuffahiye nasıl yapılır? Terkibi Tuffahiye (elma olması) tarifi ve malzeme listesi!

Gelinim Mutfakta Terkibi Tuffahiye tarifi araştırılıyor. 12 Nisan Salı gününün yemek tarifi Terkibi Tuffahiye (elma olması) olarak açıklandı. Yarışmacılar mutfağa geçerek en güzel tarifi yapmak için kollarını sıvadı. Gelinim Mutfakta Terkibi Tuffahiye nasıl yapılır?

TERKİBİ TUFFAHİYE MALZEME LİSTESİ

3 tatlı kaşığı sumak

3 çorba kaşığı tereyağ

6 adet elma

200 gr. kıyma

2 çorba kaşığı pirinç

5 kuru kayısı

2 çorba kaşığı ince kıyılmış badem

2 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz

Bir tutam tuz

Bir tutam karabiber

TERKİBİ TUFFAHİYE NASIL YAPILIR?

Kıyma ile pirinci, tuz, biber ve bir kaşık sumakla karıştırıp iç hazırlayın.

Tencerede tereyağını eritin.

Elmaların içini boşaltıp hazırladığınız karışımla doldurun.

Tencereye doldurduğunuz elmaları yerleştirin.

İç artarsa ondan küçük köfteler yapıp tencereye koyun.

Üzümsuyu, su ve sumağı ekleyin.

Kuru kayısıları sıcak su da bekletin.

Bademleri haşlayın.

Ayıklayın.

Kuru kayısıları ince uzun dilimleyip bademle birlikte yemeğe ilave edin.

Elmalar piştikten sonra ateşi söndürün, öğütülmüş cevizleri serpip dinlenmeye bırakın.