Gelinim Mutfakta tavuklu Maraş tava tarifi! Tavuklu Maraş tava nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Tavuklu Maraş tava basit adımlarla yapabileceğiniz lezzetli bir akşam yemeği olacak. Gelinim Mutfakta'da yayınlanan programda bugün günün yemeği Tavuklu Maraş tava seçildi. Peki, Tavuklu Maraş tava nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Tavuklu Maraş tava yapımı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına başladı. Her gün farklı lezzetler programda yayınlanıyor. İzleyicilerde tarifini detaylarını not alıyor. Peki, Tavuklu marsa tava nasıl yapılır, malzemeleri neler?

TAVUKLU MARAŞ TAVA MALZEMELERİ NELER?

1 kg parçalanmış tavuk veya kanat

5 adet domates

2 adet soğan

2 baş sarımsak

3 adet patates

4 adet yeşil biber

İsteğe bağlı kırmızı biber

Tuz

Sosu için;

3 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşıgı biber salçası

1 yemek kaşığı kekik

1 yemek kaşığı pul biber

Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ

Nane

TAVUKLU MARAŞ TAVA NASIL YAPILIR?

Patatesleri soğanları ve sarımsakları soyuyıruz.

Patatesleri elma dilimleri halinde iri bir şekilde doğruyoruz.

Soğanlarımızı kalın halkalar halinde doğruyoruz ve domateslerimizi de 4'er 5'er parça kesiyoruz.

Boyutuna göre değişir biberlerimizi 3 'er 4'er parça doğruyoruz ve bir kabın içine tüm malzemeleri alıyoruz.

Sarımsaklar ve tavuğumuzda dahil.

Şimdi sosunu hazırlıyoruz. Bir kasenin içine koyduğumuz yoğurdu çatal veya kaşık yardımıyla çırpıyoruz.

İçine salçamızı sıvı yağımızı kekiğimizi pul biberimizi ilave edip karıştırıyoruz ve yemeğimizin içine döküp tuzu da ilave edip iyice her yerine gelene kadar elimiz ile karıştırıyoruz.

Tepsimize yerleştirip 220 derecede ısıttığımız fırınımıza sürüyoruz.

Yaklaşık 1 buçuk saatte pişiyor fırınıza göre de değişebilir.

Afiyet olsun...