Ramazan kebabı nasıl yapılır? sorusu yoğun olarak araştırılıyor. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışması her gün izleyici ile buluşuyor. Lezzetli tariflerin ekrana geldiği programda günün sonunda bir isim çeyrek altını kazanıyor.
300-400 kuşbaşı dana eti
2 adet patlican
2 adet patates
2 adet yeşil biber
4 çeri domates
1 adet soğan
1 su bardağı nohut
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
Öncelikle patliıanı patatesi ve biberi uzun uzun doğrayıp kızartın nohutları haşlayın.
Tencerenize zeytinyağını alıp eti kavurun, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin biraz daha kavurun. Soğanlar renk değiştirince yarım su bardağı sıcak su ve baharatları ekleyip tencerenin kapağını kapatın etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Son olarak nohutu ekleyin 5-6 dk kadar pişirip altını kapatabilirsiniz.
Isıya dayanıklı bir borcama zevkinize göre kızartmış olduğunuz malzemeleri dizin ortasına eti koyun üstüne domatesleri.
Son olarak üzerine salçalı sos yapalım, 1 bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı salça ve çok az tuz ekleyip üstüne gezdirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk üzerinde folyo ile 5-10 dakikada folyosuz pişirin.