Kanal D'de yayınlanan program Gelinim Mutfakta'da günün yemeği patates şöleni oldu. 4 gelin 5 yüksek puanı almak için kollarını sıvadı ve marifetlerini sergilemeye başladı. Patates şöleni nasıl yapılır? İşte lezzetli bir tarif patates şöleni...
5-6 adet orta boy patates
2 tane orta boy havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı süzme yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı konserve mısır
3-4 tutam dereotu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
PATATES ŞÖLENİ NASIL YAPILIR?
Patatesleri haşladıktan sonra bir miktar tuz ilave edip püre haline getirinceye dek ezin. Püreyi ikiye ayırın. Havuçları rendeleyip sıvı yağ döktüğünüz yapışmaz bir tavada suyunu çekene dek kavurun. Ocaktan aldıktan sonra ikiye ayırdığınız pürenin birine ilave edip karıştırın. Tabanını çıkardığınız kelepçeli kek kalıbını geniş bir servis tabağına koyduktan sonra havuç-patates karışımını kalıba yerleştirin. Tarifin ikinci katı içinse hafif sulandırdığınız yoğurdu mayonez ve bezelye ile karıştırarak havuç-patates karışımının üstüne dökün. Üçüncü kat için damak tadınıza göre arzu ettiğiniz miktarda pul biber ve karabiber (kurutulmuş reyhanın da yakışacağını düşünüyorum) ilave ettiğiniz püreyi en üste yerleştirin. Son olarak mısır ve dereotu ile süsleyerek en az iki saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.