Gelinim Mutfakta Mantar Mecnun Tavuk Leyla tarifi merak konusu oldu. Hafta içi hergün Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta'da bugün 4 gelinden Mantar Mecnun Tavuk Leyla yemeğinin yapılması istendi. Peki, Gelinim Mutfakta Mantar Mecnun Tavuk Leyla nasıl yapılır? Mantar Mecnun Tavuk Leyla malzemeleri neler?
700 g kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
Kaşer tuzu ve karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı Kişniş
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Mantar sosu için:
1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tuzsuz tereyağı
12 tane taze büyük mantar, dilimlenmiş
½ su bardağı tavuk suyu
3 yeşil soğan, doğranmış
2 diş sarımsak, kıyılmış
Tuz ve karabiber
Süslemek için maydanoz
Fırını 200 derecede ısıtın.
Tavukları inceltmek için tavuk göğüslerini yatay olarak ikiye bölün.
Kurulayın ve tuz, karabiberle tatlandırın.
Kekik, kırmızı biber ve kişnişi küçük bir kasede harmanlayın.
Tavuğun her iki tarafını da baharat karışımıyla baharatlayın.
Büyük bir tavada 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağını parıldayana kadar ısıtın. Yağın yanmamasına dikkat edin.
Tavuk pirzolalarını ekleyin ve bir tarafta 3 ila 4 dakika pişirin, ardından ters çevirin ve 3 dakika kadar daha pişirin.
Pişip pişmediğini kontrol etmek için ince uçlu bir bıçakla parçalara ayırın ve bir göz atın.
Tavukları fırına dayanıklı bir tabağa aktarıp fırına verin.
Şimdi aynı tavaya biraz daha sızma zeytinyağı ekleyin.
Sıvı yağı ekleyip eritin. Mantarları 5 dakika soteleyin.
Et suyu, yeşil soğan, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin. Kavurun.
Fırındaki tavukların üzerine ekleyip iyice pişinceye kadar kızartın.