Gelinim Mutfakta lezzetiyle şaşırtan galeta tatlısı tarifi! Galeta tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta'da bugün lezzetiyle şaşırtan galeta tatlısı günün menüsünde yer aldı. Gelinler mutfağa geçerek tatlı yapımına başladı. En lezzetli ve güzel tatlı kayınvalidelerden en yüksek puanı alıyor. Peki, Galeta tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gelinim Mutfakta lezzetiyle şaşırtan galeta tatlısı tarifi...

Gelinim Mutfakta lezzetiyle şaşırtan galeta tatlısı tarifi yoğun bir şekilde araştırılıyor. Ekran başındaki izleyiciler tarifin detaylarını almak için "Galeta tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?" sorusuna cevap arıyor. Hafta içi her gün ekrana gelen programda bir isim bugün 5 altın bileziği kazanıyor. İşte lezzetiyle şaşırtan galeta tatlısı...

LEZZETİYLE ŞAŞIRTAN GALETA TATLISI MALZEMELERİ!

1 su bardağı galeta unu

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı toz şeker

3 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)

Yarım çay bardağı Hindistan cevizi

Galeta unlu tatlı muhallebisi için:

3 su bardağı süt

2 kahve fincanı tam buğday unu

1 çay bardağı toz şeker

- 2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilin

1 paket krem şanti

Galeta unlu tatlıyı süslemek için:

1/2 su bardağı Hindistan cevizi

Galeta unlu tatlı şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

2 damla limonun suyu

LEZZETİYLE ŞAŞIRTAN GALETA TATLISI NASIL YAPILIR?

İlk olarak kek hazırlanır. Keki hazırlamak için şeker ve yumurta iyice çırpılır. Daha sonra içerisine sıvıyağ, galeta unu, ceviz, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın. Hazırlanan karışım dibi iyice yağlanmış kare veya dikdörtgen bir cam kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Bu arada şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencerede güzelce karıştırıp ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 5 dakika daha kaynatın.

Bu arada içine limon suyu ilave edin. Biraz daha kaynadıktan sonra kenara alın ve soğutun. Muhallebiyi hazırlamaya başlayın.

Süt, un, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kaynayıp koyulaşınca vanilyayı ekleyin. Altını kapatıp ılımasını bekleyin. Ilıyan muhallebinin içerisine toz krem şanti ekleyip mikser yardımı ile iyice çırpın.

Kek piştikten sonra fırından alın ve kek sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökün. Kek şerbeti emince muhallebiyi üzerine eşit bir şekilde yayın. Servis ederken üzerini süslemeyi unutmayın.

Gelinim Mutfakta 28 Ocak haftanın birincisi kim? Gelinim Mutfakta kim kazandı, kim elendi? İşte puan durumları...