Lahmacun böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta lahmacun böreği tarifi!

Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan yemek programında bugün gelinler lahmacun böreği yapacak. Biz de sizler için lahmacun böreği tarifine haberimizde yer verdik.

Lahmacun böreği tarifi Gelinim Mutfakta'da günün yemeği seçildi. Kanal D'nin çok sevilen yarışmasında her gün farklı lezzette yemekler izleyici ile buluşuyor. Peki, Lahmacun böreği nasıl yapılır?

LAHMACUN BÖREĞİ MALZEMELERİ NELER?

3 adet yufka

İç malzemesi için;

350 gr kıyma

2 adet domates

2 adet soğan

4 adet yeşil biber

Yarım demet maydanoz

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı salça

Yarım çay bardağı sıvı yağı

Tuz, isot, pulbiber, kimyon

Sosu için;

1 adet yumurta

1 çay bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvı yağı

LAHMACUN BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Dilerseniz öncelikle iç malzememizi hazırlamakla tarifimize başlayalım. Genişçe bir kaba kıyma ve minik doğranmış tüm sebzeleri koyup karıştıralım.

Sarımsak, tuz, salça ve baharatları da ilave edip iyice bütünleşmesini sağlayalım.

Ardından sosumuzu hazırlayalım. Yumurta süt ve sıvı yağı güzelce çırpalım.

Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.

1 adet yufkayı tepsiden dışarı taşacak şekilde yerleştirip sosumuzdan fırça ile her yerine sürelim.

2. Yufkayı üzerine buruşturarak yerleştirelim ve tekrar sosumuzdan bolca sürelim.

Son yufkayı da aynı şekilde yaptıktan sonra, dışa taşan yufkayı içe doğru düzeltelim ve iç harcımızdan kaşıkla her yerine yayalım.

180 derecelik fırında iç malzemesi kızarana kadar 45-50 dakika pişirelim.

Soğuduktan sonra rulo olarak saralım ve dilimleyip afiyetle yiyelim.