Lahmacun böreği tarifi Gelinim Mutfakta'da günün yemeği seçildi. Kanal D'nin çok sevilen yarışmasında her gün farklı lezzette yemekler izleyici ile buluşuyor. Peki, Lahmacun böreği nasıl yapılır?
3 adet yufka
İç malzemesi için;
350 gr kıyma
2 adet domates
2 adet soğan
4 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Tuz, isot, pulbiber, kimyon
Sosu için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Dilerseniz öncelikle iç malzememizi hazırlamakla tarifimize başlayalım. Genişçe bir kaba kıyma ve minik doğranmış tüm sebzeleri koyup karıştıralım.
Sarımsak, tuz, salça ve baharatları da ilave edip iyice bütünleşmesini sağlayalım.
Ardından sosumuzu hazırlayalım. Yumurta süt ve sıvı yağı güzelce çırpalım.
Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
1 adet yufkayı tepsiden dışarı taşacak şekilde yerleştirip sosumuzdan fırça ile her yerine sürelim.
2. Yufkayı üzerine buruşturarak yerleştirelim ve tekrar sosumuzdan bolca sürelim.
Son yufkayı da aynı şekilde yaptıktan sonra, dışa taşan yufkayı içe doğru düzeltelim ve iç harcımızdan kaşıkla her yerine yayalım.
180 derecelik fırında iç malzemesi kızarana kadar 45-50 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra rulo olarak saralım ve dilimleyip afiyetle yiyelim.