Kabarmalara doymayan pizza poğaça nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kabarmalara doymayan pizza poğaça tarifi!

Gelinim Mutfakta'da günün yemeği kabarmalara doymayan pizza poğaça oldu. Kanal D'nin severek takip edilen yemek yarışmasında hafta içi her gün farklı yemekler yapılıyor. Gelinler yapılan yemeklerden puan topluyor. Kabarmalara doymayan pizza poğaça nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta kabarmalara doymayan pizza poğaça tarifi

Gelinim Mutfakta kabarmalara doymayan pizza poğaça tarifi merak edildi. Tarifin detaylarını öğrenmek isteyen vatandaşlar da "Kabarmalara doymayan pizza poğaça nasıl yapılır?" sorusunu soruyor. Hafta içi her gün yayınlanan yemek yarışması, Nursel Ergin'in sunumuyla yayınlanıyor.

KABARMALARA DOYMAYAN PİZZA POĞAÇA MALZEMELERİ

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

2 yumurta (Sarısı üzerine)

1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

1 paket instat maya

4 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz


KABARMALARA DOYMAYAN PİZZA POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Ilık su süt şeker ve mayayı bir kaba alın üzerini streçleyip 3 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin.

2. Diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.

3. 45 dakika kadar mayınlanmaya bırakın.

4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp içine koymak istediğiniz harcı koyun.

5. Tepsiye dizip üzerini örterek 30 dakika da tepside mayalanmasını bekleyin.

6. Üzerine yumurta sarılarını sürerek 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.