Gelinim Mutfakta kabak beğendili tavuk pirzola günün yemeği olarak seçildi. Ekran başındaki izleyiciler yemek tarifinin püf noktası ve malzemelerini öğrenmek istediği için internet üzerinden araştırmalar yapılıyor. Kabak beğendili tavuk pirzola nasıl yapılır?
Tavuk pirzola için;
8 parça pirzola tavuk
Pulbiber
Kekik
Tuz
4 adet kabak
Beşamel sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
1 su bardağı kaşar peynir
Uygun bir kapta açılmış tavuk pirzola, karabiber, pulbiber, kekik ve tuzu alıp iyice karıştıralım.
Tavuk etlerimizi fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 45-50 dk pişirelim.
Rendelenmiş kabağı, kabaklar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Beşamel sosu için;tereyağı ve unu kavuralım.
Üzerine sütü ekleyerek hızlıca çırpıp koyulaşıncaya kadar kadar pişirelim.
Son olarak tuzu, karabiber ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
Pişen kabağın üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peyniri ve beşamel sosu ilave edip 1-2 dk daha karıştırarak pişirelim.
Uygun bir tabağa kabak beğendimizi alalım.
Üzerine pişirmiş olduğumuz tavuk pirzolamız dan koyarak servis edelim.