İşte kabak beğendili tavuk pirzola tarifi... Gelinim Mutfakta kabak beğendili tavuk pirzola nasıl yapılır?

Kabak beğendili tavuk pirzola tarifi ve malzemeleri ekran başındaki izleyiciler tarafından araştırılıyor. Bugün yeni bölümü ile ekrana gelen programda lezzetli tarifler gelinler tarafından yapılıyor. Peki, Gelinim Mutfakta kabak beğendili tavuk pirzola nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta kabak beğendili tavuk pirzola günün yemeği olarak seçildi. Ekran başındaki izleyiciler yemek tarifinin püf noktası ve malzemelerini öğrenmek istediği için internet üzerinden araştırmalar yapılıyor. Kabak beğendili tavuk pirzola nasıl yapılır?

KABAK BEĞENDİLİ TAVUK PİRZOLA MALZEMELERİ NELER?

Tavuk pirzola için;

8 parça pirzola tavuk

Pulbiber

Kekik

Tuz

Kabak beğendi için;

4 adet kabak

Beşamel sosu için;

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

Kabağın üzerine;

1 su bardağı kaşar peynir

KABAK BEĞENDİLİ TAVUK PİRZOLA NASIL YAPILIR?

Uygun bir kapta açılmış tavuk pirzola, karabiber, pulbiber, kekik ve tuzu alıp iyice karıştıralım.

Tavuk etlerimizi fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 45-50 dk pişirelim.

Rendelenmiş kabağı, kabaklar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Beşamel sosu için;tereyağı ve unu kavuralım.

Üzerine sütü ekleyerek hızlıca çırpıp koyulaşıncaya kadar kadar pişirelim.

Son olarak tuzu, karabiber ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.

Pişen kabağın üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peyniri ve beşamel sosu ilave edip 1-2 dk daha karıştırarak pişirelim.

Uygun bir tabağa kabak beğendimizi alalım.

Üzerine pişirmiş olduğumuz tavuk pirzolamız dan koyarak servis edelim.