Gelinim Mutfakta çikolatalı çörek tarifi araştırılıyor. Hafta içi her gün yayınlanan yemek yarışmasında bir isim gün birincisi seçiliyor. Gelinim Mutfakta çikolatalı çörek nasıl yapılır? İşte çikolatalı çörek yapımı...
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağ (margarinde olur)
1,5 su bardağı ılık süt
3-4 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
İçi için
Krem çikolata
Üzerine
Pudra şekeri
Malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırıyoruz ,merdane yardımıyla açıyoruz.
İçine çikolata koyup üzerine bir beze daha açıp koyuyoruz.
2 bezeyi birleştirip ortasını verev şekilde kesiyoruz.
Rulo şeklinde sarıp hamurun iki ucunu birleştirip tepsiye yerleştiriyoruz.
Tepside 15-20 dk kadar dinlendiriyoruz.
200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun