Gelinim Mutfakta balkabaklı magnolia tarifi! Balkabaklı magnolia nasıl yapılır?

Balkabaklı magnolia tarifi Gelinim Mutfakta'da günün tatlısı seçildi. Cuma günleri haftanın finalinde tatlı tarifleri yapılıyor ve kayınvalideler puanlamada etkili oluyor. Balkabaklı magnolia nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta balkabaklı magnolia tarifi...

Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında bugün günün tatlısı balkabaklı magnolia oldu. Lezzetli ve alternatif bir tarif olan balkabaklı magnolia tarifi yiyen bir daha yemek isteyecek. Balkabaklı magnolia nasıl yapılır?

BALKABAKLI MAGNOLİA MALZEMELERİ

1 kg kabak

1 çay bardağı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

Muhallebisi için;

1 litre süt

Yarım su bardağı toz şeker

1 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı mısır nişastası

3 yemek kaşığı tepeleme un

1 paket vanilya

1 kutu krema (200 ml) (isteğinize bağlı, dilersiniz koymaya da bilirsiniz)

2 paket Eti Burçak bisküvi

5-6 adet ceviz içi

BALKABAKLI MAGNOLİA NASIL YAPILIR?

Balkabaklarını parçalara bölüp tencereye yerleştirelim ,

1 çay bardağı şekeri ilave edip şekerin erimesini suyunu bırakmasını bekleyelim

Sulanınca kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Blenderdan geçirip püre haline getirelim. O esnada 1 çay kaşığı tarçın ekleyelim

Magnolia için; Sütü tencereye alalım. Nişasta, toz şeker, yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırıp ocağı yakalım

Muhallebi kıvamına kadar pişirelim.

Pişince vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştıralım. Ilınınca kremayı ekleyip iyice karıştıralım.

Bardağın en altına robottan geçirdiğimiz bisküviyi ekleyelim. Üzerine balkabağı püresini; daha sonra muhallebiyi koyalım

En üstü cevizle süsleyelim.