Gelinim Mutfakta Adapazarı Islama Köfte nasıl yapılır? Adapazarı Islama Köfte tarifi ve malzemeleri

Kanal D'nin sevilen programı Gelinim Mutfakta'da günün yemeği Islama Köfte olarak belirlendi. Islama köfte, Adapazarı'nın yöresel lezzetlerinden olan bir yemektir. Dilimlenmiş ekmekler biberli ve yağlı et suyuna batırılır ve köftelerle birlikte ızgaralanır. Peki, Gelinim Mutfakta Islama Köfte nasıl yapılır? Islama Köfte tarifi ve malzemeleri

Islama Köfte tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Adapazarı Islama Köftesi 08.01.2013 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Gelinim Mutfakta'da bugün gelinler en güzel Islama Köfte'yi yapmak için ter dökecek. Peki, Gelinim Mutfakta Islama Köfte nasıl yapılır? Islama Köfte tarifi ve malzemeleri

ISLAMA KÖFTE MALZEMELERİ

Köfte Malzemesi;

600 gram köftelik kıyma

1 adet rende kuru soğan (çok incecik kıyabilirseniz soğanı kıymaya öyle ekleyin)

3 dilim ekmek (süt ile ıslatılmış, iyice sütü sıkılmış ekmek)

1-1,5 tatlı kaşığı tuz (tuz miktarı sizde)

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon (köfteye eklenecek baharatlar tamamen damak tadınıza göre arttırılıp azaltılabilir, baharatları köfteye çay kaşığı olarak da ekleyebilirsiniz, tercih sizin.)

1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

Ekmekleri Islama Malzemesi;

12 adet dilimlenmiş bayat ekmek

1-2 yemek kaşığı tereyağı (et suyunun yağına göre ayarlanmalı)

1 tatlı kaşığı salça (orijinal sos da salça yok ama ben salça eklemeyi tercih ediyorum)

1 tatlı kaşığı tepeleme toz kırmızı biber

1 adet küp şeker

2-3 su bardağı et suyu

1 çay kaşığı tuz (et suyunuz tuzlu ise bu sosa tuz eklemeyiniz)