Fransa'nın ‘en iyisi' Aylan Bebek! “Bu ödül, soykırımcılara tokat olsun”

Uluslararası Paris Bridge of Peace Film Festivali'nde ‘Aylan Bebek' filmi, ‘En iyi film' seçilerek Altın Güvercin Ödülü'nü aldı. Talat Atilla, duygularını; ''Bu ödülü; Aylan bebeklerin bedenlerini sahile vurduranlara, Filistin'de soykırım yapan, bu soykırıma yataklık yapan savaş tüccarlarının suratlarına bir tokat olarak çarpıyorum.'' şeklinde dile getirdi.

Uluslararası Paris Bridge of Peace Film Festivali'nde 41 ülke 121 filmle yarıştı. 'Aylan Bebek' filmi, 'En iyi film' seçilerek Altın Güvercin Ödülü'nü aldı. Suriye'deki iç savaştan kaçan Suriyelileri taşıyan bot, 2 Eylül 2015'te Bodrum açıklarında batmıştı. Aralarında 3 yaşındaki Aylan Kürdi'nin de olduğu 5 kişi hayatını kaybetmişti. Gazeteci Talat Atilla'nın yapımcısı ve oyuncusu olduğu filmi, Ömer Sarıkaya yönetti.

Talat Atilla, duygularını; "Bu ödülü; insanlığın vicdanına, dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun tüm masum ve mazlumlara adıyorum. Aylan bebeklerin bedenlerini sahile vurduranlara, Filistin'de soykırım yapan, bu soykırıma yataklık yapan savaş tüccarlarının suratlarına bir tokat olarak çarpıyorum. Bu ödül, Türkiye'nin bağımsız ve bölünmez bütünlüğüne armağan olsun" şeklinde dile getirdi.