FOX neden NOW TV oldu? FOX'un ismi neden değişti?

FOX TV'nin ismi ve logosu değişti. Fox TV'nin isim değişikliği başvurusu RTÜK tarafından onaylandı. Dün akşam FOX TV izleyici karşısına NOW TV logosu ile çıktı. Peki, FOX'un ismi neden değişti? FOX neden NOW TV oldu?

Türkiye'de uzun zamandır yayın hayatına devam eden FOX TV, 12 Şubat itibarıyla adını ve logosunu "NOW" olarak güncelledi. Bu değişimin ardından izleyiciler aramalarını hızlandırdı. Peki, FOX'un ismi neden değişti? FOX neden NOW TV oldu?

FOX'UN İSMİ NEDEN DEĞİŞTİ?

Dün akşam (12 Şubat 2024) FOX TV, NOW TV olarak ismini değiştirdi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı Fox Tv'nin isminin Now Tv olarak değiştirildiğini duyurdu. Taşcı "Fox TV logo değişikliğine gitti artık Now TV oldu. RTÜK değişiklik istemini yerinde bularak onayladı." dedi.

FOX NEDEN NOW TV OLDU?

Fox'un sahibi Disney şirketi FOX'u satın alırken isim hakkını belli bir süreliğine satın almıştı. Bu süre dolduğu için de kanalın ismi Now Tv olarak değişti.

Amerika merkezli The Walt Disney Company'nin Türkiye'de 24 Şubat 2007'de kurduğu FOX TV, uzun süredir yayın hayatına devam ediyor.

Disney'in aldığı isim hakkının dolması nedeniyle FOX, yayın yaptığı ülkelerde Star Channel ve FX olarak isim değişikliğine gitti. Ancak Türkiye'de zaten FX ve Star TV olduğu için 24 Ocak 2024 tarihinde Türkiye'ye özgü olarak NOW adını alacağı duyuruldu.

LANSMAN FİLMİ YAYINDA

Bu sene isim değişikliği döneminde yayınlanması kararlaştırılan sezon tanıtım filmi de değişikliğin açıklanmasının hemen ardından izleyiciyle buluştu. İddialı dizileri, programları ve haber bültenlerini ekrana getirmeye yeni ismiyle devam eden NOW, bu sezon yayında olan içeriklerinin tanıtıldığı lansman filmiyle her sezon olduğu gibi dikkatleri yine üzerine çekti.

Dizi oyuncularının ve ekran yüzlerinin yer aldığı yeni film kısa süre içerisinde sosyal medyada çok beğeni topladı ve paylaşıldı.

Yönetmenliğini Kemixiz'in, prodüksiyonunu Panda Film'in, kreatif çalışmalarını NOW Türkiye tanıtım ekibinin ve Medina Turgul DDB'nin, styling'ini Room'un, saç-makyajını Önder Tiryaki ve ekibinin, müziğini Sertaç Özgümüş'ün üstlendiği filmin fotoğraflarını ise Fethi Karaduman çekti.