Fırında pratik mantı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fırında pratik mantı tarifi ve malzemeleri!

Fırında pratik mantı nasıl yapılır? sorusu yoğun olarak araştırılıyor. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında hafta içi her gün lezzetli tarifler ekrana geliyor. Biz de sizler için cuma gününün yemeği olarak seçilen fırında pratik mantı tarifine haberimizde yer verdik.

Gelinim Mutfakta'da haftanın finalinde gelinler fırında pratik mantı yapacaklar. Puanlama ise her gün olduğu gibi kayınvalideler tarafından yapılacak. Fırında pratik mantı nasıl yapılır? Fırında pratik mantı tarifi sizlerle...

FIRINDA PRATİK MANTI MALZEMELERİ NELER?

Hamur için;

2 su bardağı su

Un

Tuz

1 yumurta

Fırına vermeden önce üstüne 50 gr margarin

İç malzeme;

300 gr kıyma

Tuz

1 adet kuru soğan

Karabiber

Üstüne;

Sarımsaklı yoğurt

Kırmızı toz biberli eritilmiş yağ

FIRINDA PRATİK MANTI NASIL YAPILIR?

Hamur malzemeleri karıştırılarak orta sertlikte bir hamur yoğurulur.

2 bezeye ayrılır. Hamur 30 dk dinlendirilir.

Açılan hamurlar küçük küçük kesilir ve iç harç koyulur ve kapatılır. Çok ince yada çok kalın açılmamalı.

Fırın tepsisine dizilen mantıların üstüne margarin parçalar halinde koyulur.

200 ° fırında yaklaşık 30 dk pişirilir. Pişen mantıların üstünü geçecek şekilde sıcak su ve biraz tuz koyulur.

Tekrar 30 dk pişirilir. Fırından çıkan mantı ılınınca yoğurt ve yağlı sos dökülür.