Gelinim Mutfakta'da haftanın finalinde gelinler fırında pratik mantı yapacaklar. Puanlama ise her gün olduğu gibi kayınvalideler tarafından yapılacak. Fırında pratik mantı nasıl yapılır? Fırında pratik mantı tarifi sizlerle...
Hamur için;
2 su bardağı su
Un
Tuz
1 yumurta
Fırına vermeden önce üstüne 50 gr margarin
İç malzeme;
300 gr kıyma
Tuz
1 adet kuru soğan
Karabiber
Üstüne;
Sarımsaklı yoğurt
Kırmızı toz biberli eritilmiş yağ
FIRINDA PRATİK MANTI NASIL YAPILIR?
Hamur malzemeleri karıştırılarak orta sertlikte bir hamur yoğurulur.
2 bezeye ayrılır. Hamur 30 dk dinlendirilir.
Açılan hamurlar küçük küçük kesilir ve iç harç koyulur ve kapatılır. Çok ince yada çok kalın açılmamalı.
Fırın tepsisine dizilen mantıların üstüne margarin parçalar halinde koyulur.
200 ° fırında yaklaşık 30 dk pişirilir. Pişen mantıların üstünü geçecek şekilde sıcak su ve biraz tuz koyulur.
Tekrar 30 dk pişirilir. Fırından çıkan mantı ılınınca yoğurt ve yağlı sos dökülür.