Fedon gerçek adı ne, nerelidir? Fedon kimdir, kaç yaşında?

Fedon, Kanal D ekranlarında yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler programına konuk oldu. Programda bu hafta ''Biraz pop, biraz taverna'' konseptinde şarkılar söylenecek. İzleyiciler Fedon ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, Fedon kimdir, kaç yaşında? Fedon gerçek adı ne, nerelidir?

Kanal D ekranlarının sevilen programı Şarkılar Bizi Söyler bu akşam yeni bölümü ile ekrana geliyor. Programın bu haftaki konukları arasında Fedon da yer alıyor. İzleyiciler Fedon ile ilgili arama yapmaya başladı. Peki, Fedon kimdir, kaç yaşında? Fedon gerçek adı ne, nerelidir? İşte merak edilenler...

FEDON KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Fedon Kalyoncu, Türk şarkıcı, taverna müziği yorumcusudur. 19 Ağustos 1946'da İstanbul'da doğdu. Babası Rum, annesi Ermenidir. Dayısı Yeşilçam oyuncusu Nubar Terziyan'dır.

1962 yılında Zoğrafyon Rum Lisesindeki öğrenimini yarıda bıraktı. 1962 ve 1972 yılları arasında sinema sektöründe çeşitli işlerde çalıştı. 1987'de Zorba Taverna'yı açtı. 1991'de şarkı söylemeye başladı. Aynı yıl Senin İçin adlı ilk albümünü çıkardı. TRT'de Yunanca şarkı söyleyen ilk kişi oldu.

Dedesi Kleanti Kalyoncu, Çanakkale Savaşı'nda yaşamını yitirmiştir.

Eda Kalyoncu ile evliliğinden Natali adında bir kızı ve Theo adında bir oğlu dünyaya gelmiştir. Ayrıca sinema oyuncusu Nubar Terziyan'ın yeğenidir.

Albümleri

Senin İçin (12 Aralık 1991)

Aşığınım (Ekim 1992)

Nerdesin? (Haziran 1994)

Bir Kadın Var - Bi Tanem (1997)

Sevdiklerimizle (Toplama albüm, 14 Nisan 2000)