Fâtih, II. Bayezid, Yavuz, Kanûnî! Osmanlı padişah hekimi Ahi Çelebi önerdi: Böbrek taşlarını parçalıyor...

Böbrek taşı düşüren doğal yöntemler sağlık arayanlar tarafından merak ediliyor. Fatih Sultan Mehmed, II. Bayezid, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman döneminin ünlü hekimi Ahi Çelebi'nin böbrek ve mesane taşlarına karşı önerdiği tedavi yöntemleri şifa arayanlara çare oluyor. İşte, Fatih Sultan Mehmed, II. Bayezid, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman olmak üzere 4 Osmanlı padişahı görmüş hekim Ahi Çelebi'nin böbrek ve mesane taşlarını düşüren tedavi yöntemleri...

Böbrek ve mesane taşı düşürmek isteyenler doğal yöntemlerle şifa arayanlar bu haber tam size göre. 15. yüzyılda yaşamış ve Fatih Sultan Mehmed, II. Bayezid, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman olmak üzere 4 padişah görmüş ünlü Osmanlı hekimi Ahi Çelebi'nin önerileri böbrek ve mesane taşı düşürmek isteyenlere şifa oluyor.

Fikriyat'ta yer alan habere göre, döneminin önemli hekimlerinden olan Ahi Çelebi; Fatih Sultan Mehmed, II. Bayezid, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman devirlerinde yaşamış ve hekimbaşılık yapmıştır.

Tıp alanından birçok önemli eser yazan Ahi Çelebi'nin en çok bilinen kitabı böbrek ve mesane taşları üzerine yazdığı "Risale-i Hasatü'l-kilye ve'l-mesane" adlı eseridir. Osmanlı hekimi Ahi Çelebi'nin ünlü eserinde yer alan önemli bilgiler işte karşınızda...

BÖBREK VE MESANE TAŞLARI NEDEN OLUŞUR?

Ahi Çelebi, "Risale-i Hasatü'l-kilye ve'l-mesane" adlı meşhur tıp kitabının önsözünde neden böyle bir kitap kaleme aldığını açıklıyor.

Böbrek ve mesanede bulunan taş hakkında bilgi verdim. Çünkü bu hastalık insanlar arasında çok görülür. Özellikle asil kişiler arasında rastlanır. Çünkü bu insanların lüks yiyecek maddeleri yeme alışkanlıkları vardır ve hayat çok rahat olduğundan bu hastalık ortaya çıkar.

Tok iken hamama girmek gibi taş oluşumuna neden olabilecek her türlü hareketten kaçınmak gerektiğini belirten ünlü hekim Ahi Çelebi, böbrekte ve mesanede taş yapan yiyecekler hakkında meşhur kitabında şu ifadeleri kullanır:

İçilen inek sütünün bozukluğu da taşın hasıl olmasının sebepleri arasındadır. Bundan dolayı, eğer süt safravi olursa, oğlanın bağırsaklarını kurutur, idrarın yoğunlaşmasından dolayı taş teşekkül eder.
Öküz eti, katı yumurta, deve eti, büyük balık, suda olan büyük kuşların eti, kavrulmuş kalye, hamursuz ön aşları, sütlü pirinç, kuzu başı ve eti, paça, kadayıf, pelte, ham yemişler ve tertipsiz, düzensiz yemek yemek sebeplerindendir

AHİ ÇELEBİ'NDEN BÖBREK VE MESANE TAŞLARINI DÜŞÜREN DOĞAL YÖNTEMLER

15. yüzyılda yaşamış ve döneminin önemli hekimlerinden olan Ahi Çelebi'nin ünlü tıp kitabında yer alan böbrek ve mesane taşlarına karşı önerdiği basit ve doğal yöntemler işte karşınızda...

* Karanohut, kaynatılıp suyu içilirse ya da yenirse böbrek taşlarını parçalar ve onları aşağıya doğru hareket ettirir.

* Hatmi, kaynatılıp her gün kırk dirhem şekerle karıştırıp içerlerse ve yemeği yenirse, böbrekteki taşı parçalar, eğer kaynatılıp suyunun içine oturulursa o da yararlı olur.

* Helyon yani merecev ve kuşkonmaz otu olarak biliniyor. Kuşkonmaz otu tohumundan 3 dirhem alınıp balla macun kıvamına getirilir. Bir denk balsam yağı ile bir süre yerlerse böbrek taşını ezer.

İbn-i Şerif binlerce yıl önce duyurdu! Öyle bir ilaç ki diş ağrısını yok ediyor

Arapların Galeni Ebu Bekir Er Razi yüzlerce yıl önce şifasını yazdı! Diş ağrısını kesen en etkili yöntemler

Ünlü botanikçi İbnül Baytar yüzlerce yıl önce önerdi! Şifa kaynağı bu besin ağrıyı, öksürüğü, kurdu yok ediyor

İbn-i Şerif binlerce yıl önce şifasını yazdı! Dalgınlık ve unutkanlık için en etkili çözüm...