FAST ücretli mi, hafta sonu tarifesi ne kadar? FAST ile para gönderme limiti kaç?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından geliştirilen FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), bankalar arası para transferinin 7/24 ve çok kısa süre içinde gerçekleştirilmesini sağlayan bir bankacılık servisidir. Peki, FAST ücretli mi, hafta sonu tarifesi ne kadar? FAST ile para gönderme limiti kaç?

Banka müşterilerine IBAN ve Kolay Adres Tanımlaması ile ödeme hizmeti sunan FAST hizmeti ile ilgili yeni karar alındı. TCMB'nin Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usûl ve Esaslar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i ile Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, FAST ücretli mi, hafta sonu tarifesi ne kadar? FAST ile para gönderme limiti kaç?

FAST ÜCRETLİ Mİ?

FAST ücrete tabidir. Ancak bazı bankalar müşterilerine bu hizmeti ücretsiz de sunabiliyor.

EFT işlemlerinde olduğu gibi FAST işlemlerinde de bankalar kullanıcılarından 1.80 TL ile 10 TL arasında gönderim ücreti talep etmektedir. Bu ücret bankadan bankaya ve gönderilen para miktarına göre değişiklik göstermektedir.

FAST HAFTA SONU TARİFESİ NE KADAR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankaların hafta içi saat 16.00 sonrası ve hafta sonu yapılan EFT/FAST işlemleri için yüzde 50 fazla azami ücret uygulamasını kaldırdı.

1 Aralık 2023'te yürürlüğe girecek düzenlemeler ile saat veya gün farkı olmaksızın bütün EFT/FAST işlemlerinde azami ücret tarifesi aynı uygulanacak.

FAST İLE PARA GÖNDERME LİMİTİ KAÇ?

FAST Sisteminde işlem başına uygulanacak bir üst limit bulunmaktadır. Sistem 8 Ocak 2021'de ödemelerin üst limiti 50 TL olarak işletime alınmış olup kademeli olarak artırılarak 14 Şubat 2023 tarihi itibariyle işlem başına ödemelerin üst limiti 20000 TL'ye yükseltilmiştir.