Resimdeki farklı Pikachu'yu bulabilir misin? Saniyeler içinde bulan kişiler zihin testinden geçiyor!

Zeka oyunları alışılmadık bir düşünce tarzı gerektiriyor. Bazen iyi bir nicel yaklaşımı da içerisinde barındırıyor. Sizden görseli inceleyip 6 saniye içerisinde tuhaf olanı bulmanız isteniyor. Cevap hemen önünüzde olsa da, aynı görüntüler ve benzer tonların kullanılması işi zorlaştırıyor. Tek yapmanız gereken, renk ve benzeri şekillerle çerçevenin içinde gizlenecek olan tek davetsiz misafir için en ince ayrıntılara dikkat etmek.

Çok konuşulan zeka oyunları popülerliğini giderek artıyor. Bu tarz oyunlar matematiksel bir denklem değil, yaratıcılık gerektiren bulmacalar arasında yer alıyor. Özellikle resimli bulmacalar beyin hücreleri arasındaki bağlantıları güçlendiriyor, zihinsel hızı artırıyor ve kısa süreli belleği geliştirmenin etkili bir yoludur. Aşağıda yer alan görsel, vizyonunuzu ve kendiliğindenliğinizi test etmenize yardımcı oluyor. Sizden 6 saniye içinde Pikachuların arasında yer alan tuhaf cismi bulmanız isteniyor.

SEZGİSEL GÜCÜ ARTIRIYOR

Beyin oyunları, kritik sezgisel gücü artırmanın yanı sıra yeni çözümler bulmaya da yardımcı oluyor. Her zeka bulmacasında olduğu gibi bunda da her denemenizde düşünme ve karar verme becerilerinizi geliştireceksiniz.

DAVETSİZ MİSAFİRİ BULABİLECEK MİSİNİZ?

Görseli inceleyenlerden istenen, Pikachu'nun monoton sunumu arasında garip bir davetsiz misafiri tespit etmesi oluyor.

HEPSİ BİRBİRİNE BENZİYOR

Bu zeka oyununun en zor yanı, garip olanın resmin arka planının rengine benzemesi ve tıpkı diğer Pikachulara benzemesi ve kolayca dikkatin dağılabileceği bir şekilde yerleştirilmesidir.

Sahildeki topu bulmak her yiğidin harcı değil... 14 saniye gören herkes profesör IQ seviyesinde sayılıyor!

Görsel toplamda 54 Pikachu ile 6 satır ve 9 sütun içeriyor. Bu bulmacayı çözmek için göz açıp kapayıncaya kadar tüm yönlere bakmanız gerekiyor.

İPUCUNUZ HAZIR...

İşte size küçük bir ipucu... Resmin 3. satırına ve 2. sütununa ilerleyin. Garip Pikachu'yu burada bulacaksınız, çünkü bu, gülümsemesi veya ağzı olmayan tek Pikachu'dur, oysa kalabalıktaki diğer Pikachu'lar parlak bir şekilde gülümsemektedir.

ŞİMDİ CEVABI VERİYORUZ!

Davetsiz misafirin nerede olduğunu öğrenmek için aşağıdaki resme bir göz atın.

Kızılcık sepetine sızmış karıncayı bulabilir misin? 9 saniyede bulamayacağınızı iddia ediyoruz!