Facebook video indirme yöntemleri (iOS, Android, Windows)

Facebook'ta videoları cep telefonlarınıza, tabletlerinize ya da bilgisayarlarınıza indirmek için yapmanız gerekenler yazımızda.

En popüler sosyal paylaşım ağlarından biri olan Facebook, aylık 2 milyardan fazla kullanıcıya sahiptir. Kullanıcıların yazı paylaşımlarının yanı sıra fotoğraf albümlerini oluşturabildiği bir platformdur. Kullanıcılar tarafından her gün yüzlerce fotoğraf ve video paylaşımı yapılır. Beğendiğiniz Facebook fotoğrafları ve videoları cep telefonlarınıza, tabletlerinize ya da bilgisayarlarınıza indirebilirsiniz.

Facebook videoları tam HD ya da HD kalitesinde ve MP4 formatındadır. Genellikle fotoğraflarda HD, PNG, GIF ya da JPG formatlarından birinde olabilir. İndirme işlemi için birçok program bulunur. Bu programların her biri farklı özelliklidir. Örneğin, Facebook'tan ayrılmadan istediğiniz videoları indirmenizi sağlayan programlar kullanılabilir. Video ve fotoğrafların boyutunu sınırlamadan limitsiz indiren programlarda tercih edebilirsiniz.

Öte yandan Facebook videoları MP4 formatına döndüren programlar da bir seçenek olabilir. Bir videoyu izlerken onu kayıt edebilen uygulamaları da tercih edebilirsiniz. Sizin ihtiyacınıza en iyi cevabı veren programlardan birini seçerek hemen indirme işlemine başlayabilirsiniz. Yazının devamında Facebook videolarının bilgisayara, Android ve İOS cihazlara nasıl indirildiğini inceleyebilirsiniz.

Facebook Video Bilgisayara Nasıl İndirilir? (Windows ve MacOS)

Facebook, Windows işletim sistemi kullanan kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlar. Bu özelliği ile diğer sosyal medya ağlarından bir adım öne çıkar. Windows ve MacOS kullanıcıları özellikle uzun süre bu platformu kullanır. Bunun sebebi ise diğer sosyal medya ağlarında kullanıcılar video indirme işlemlerini istedikleri gibi yapamazlar. Bilgisayara video indirmek için öncelikle Facebook açılır. İndirilecek videonun üzerindeki üç nokta simgesine tıklanır. "Bağlantıyı kopyala" işaretlenir. Kopyalanan bağlantı bir tarayıcıya yapıştırılır. www, mbasic ile değiştirilir. Sonra videoya sağ tıklanarak "videoyu indir" seçilir. Windows ve MacOS üzerinden farklı bir üçüncü siteye ya da uygulamaya gerek kalmadan ''mbasic'' yöntemi ile istediğiniz videoyu indirebilirsiniz. Ancak bu yöntem Facebook'un mobil uygulamalarında kullanılamaz. Mobil cihazların indirimi için farklı yöntemler bulunur.

Facebook Video Android'e Nasıl indirilir?

İlk olarak Android cihazınızda Facebook uygulaması açılır. Eğer Facebook uygulamanız yoksa Google Play'den indirerek kurulum gerçekleştirebilirsiniz. Kurulum sonrası mail adresiniz ile oturum açmanız gerekir. İndirmek istenilen video bulunur. Sonra video üstünde bulunan üç nokta simgesine tıklanır. Karşınıza çıkan menüden bağlantı kopyalanır. Cihazınızda bulunan herhangi bir tarayıcı uygulaması açılır. Kopyalanan bağlantı adres çubuğuna yapıştırılır. Adres çubuğuna bir kez dokunularak yapıştır seçilir. URL bulunan www, mbasic ile değiştirilir. Yani URL https://mbasic.facebook.com/... ile başlar. Daha sonra cihazınızdaki git tuşuna basılır ve videoya dokunulur.

Bu süreçte Facebook hesabını yeniden açmak gerekebilir. Açılan sayfada videoya dokunularak basılı tutulur. Karşınıza açılır bir menü çıkacaktır. "Videoyu indir" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Devam edebilmek için Chrome fotoğraflarınıza, dosyalarınıza ve medyanıza erişim için izin isteyebilir. İzin ver seçeneğini tıklayarak devam edebilirsiniz. İndirme işlemi sonrası ekranın alt kısmındaki videoyu aç sekmesini tıklayarak izleyebilirsiniz. Video, cihazınızdaki dosya uygulaması içindeki indirilenler'e kayıt edilir.

Facebook video İOS (iPhone) Nasıl İndirilir?

İOS cihazlar, Facebook video indir diyerek video indirme konusunda problemler çıkarabilir. Apple, Instagram video indirme programlarında olduğu gibi güvenlik gerekçesi sunabilir. Bu sorun Facebook video indirme programları ile çözülebilir. İlk olarak Facebook video indirme programının İOS cihaza kurulumu gerçekleştirilir. Program indirildikten sonra sizi bağlı olduğu siteye yönlendirir. Çıkan ekrandaki kutucuğa Facebook'ta indirmek istediğiniz videonun URL'si yapıştırılır. Download butonuna basılarak Facebook video indirme işlemi tamamlanır. Tüm işlemler sırası ile gerçekleştirdiğinde video iPhone cihazınıza indirilmiş olur. AppStore üzerinde yer alan uygulamaları kullanarak da Facebook videoları indirebilirsiniz. Dilerseniz bu yöntem ile iPhone tabletlerinize de Facebook'tan istediğiniz videonun indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook'tan Canlı Akış Videoları İndirebilir miyim?

Kullanıcıların en çok vakit geçirdiği sosyal medya ağlarından biri de kuşkusuz Facebook'tur. Kullanıcı sayısının fazla olması bazı farklı talepleri de beraberinde getirmiştir. Facebook'ta video indirmenin yanı sıra bir de canlı akış videoları indirme ile ilgili talepler ortaya çıkmıştır. İnternetin hızla yayılması sosyal medya platformlarının da artmasına sebep olmuştur. Video ve fotoğraf yüklemeden sonra Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında canlı akış videoları sıklıkla kullanılan uygulamalardan biri haline gelmiştir. Birçok Facebook kullanıcısı durumunu fotoğraf ve altında yazı ile paylaşmak yerine canlı akış videolarını tercih edebilmektedir.

Canlı akış videosunu indirebilmeniz için birkaç işlem gerçekleştirmeniz gerekir. Eğer canlı video akışı tamamlanırsa videoyu göremeyeceğiniz için indirme işlemini gerçekleştiremezsiniz. Canlı akış videosunu indirebilmeniz için canlı yayının devam ediyor olması gerekir. İlk yapmanız gereken şey, canlı akış devam ederken kayıt almaktır. Canlı akışı Facebook kaydedene kadar beklemek gerekir. Video akışı Facebook üzerinde kaydedildiğinde video indirme için uygun hale gelir. Cihazınızın işletim sistemine göre uygulamalar kullanarak indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook Video İndirme Programsız Mümkün mü?

Facebook video indirme işlemi programa ihtiyaç duyulmadan gerçekleştirilse bile bazı durumlarda mümkün olmayabilir. Facebook'ta Instagram ya da Twitter gibi çok sıkı güvenlik kuralları yoktur. İlk Windows uyumlu tarayıcılar için geliştirilen Facebook, Facebook video indir işlemini, Windows kullanıcıları için kolayca kullanılabilir hale getirmiştir. İOS, Android, MacOS gibi işletim sistemleri ile uyumlu bir şekilde çalışsa da video indirme konusunda farklılıklar ortaya çıkarabilir.

İşletim sistemlerindeki farklılıklar güvenlik kuralları farklılıklarını da beraberinde getirir. Bu sebeple kullanıcılarda üçüncü uygulamaları kullanmak zorunda kalır. Birçok video indirme programı vardır. Aracı programları indirmeden önce iyi bir araştırma yapmanız faydalı olur. Programı indirdiğiniz sitenin güvenilir bir site olduğunu da kontrol etmeniz gerekir. Bazı uygulamanın içinde zararlı hesap yazılımları olabilir. Bundan korunmanın en iyi yolu ise hesap güvenliğiniz için bilgilerinizi istemeyen site ve aracı programları kullanmak olabilir. Dilerseniz diğer kullanıcıların tavsiye ettiği uygulamaları kullanarak video indirme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.