Facebook, Türkiye'de kafe açıyor! Meta Kafe'nin konumu belli oldu

Facebook, Meta Kafe isimliyle Türkiye'ye kafe açmaya hazırlanıyor. WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi 3 büyük sosyal ağı da tek çatı altında toplayan Mark Zuckerberg'in şirketi Meta daha önce İngiltere'de açtığı Meta Kafe isimli projeyi Türkiye'de de uygulayacak. 18-25 Ağustos tarihlerinde hizmet verecek Meta Kafe'de sosyal medya kullanımı ile ilgili bilgilendirme yapılacak.

Donanımhaber

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ı bünyesinde bulunduran Meta, Türkiye'ye kafe açmaya hazırlanıyor. Meta Kafe isimli proje ile Türkiye'de açılacak kafede sosyal medya kullanımı, sosyal medyada dolaşan asılsız bilgiler ve tehlikeler hakkında bilgilendirme yapılacak. Daha önce İngiltere'de yapılan projenin temel hedef kitlesi ise yüksek yaş grubundaki kullanıcılar olacak.

DATÇA LİMANI'NDA AÇILACAK

Donanımhaber'de yer alan bilgilere göre; Facebook'un Türkiye'de açacağı Meta Kafe isimli kafesi Datça Limanı'nda açılacak. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek proje 18-25 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak. İngiltere'den sonra ülkemize gelecek Meta Kafe'nin temel amacı yaşlı ve büyük kullanıcılara sosyal medyadaki yanlış kullanımın ve asılsız bilgilerin zararları anlatılacak.

SOSYAL MEDYA KULLANIMIYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Meta Kafe, 18-25 Ağustos tarihlerinde Datça Limanı'nda hizmet verecek. Meta Kafe'deki eğitmenler, yaşça büyük kullanıcılara sosyal medyadaki asılsız bilgiler ve asılsız bilgiyi yaymanın tehlikeleri hakkında bilgiler verecek. Şüpheli bilgiyle karşılaşıldığında neler yapılabileceği ve doğru bilgiye nasıl ulaşılabileceği hakkında eğitimler verilecek.

ÜCRETSİZ ÇAY VE KAHVE SERVİSİ

Meta Kafe'de eğitimler sırasında ücretsiz çay ve kahve servisi yapılacak. Meta Kafe Projesi, Meta ve Datça Belediyesi iş birliği ile hayata geçiriliyor. Projeye MediaWise, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Teyit ve Doğruluk Payı katkı sunuyor.

Facebook tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Katılımcılara çevrim içi içerikleri bilinçli bir şekilde değerlendirme ve tüketme, asılsız bilgi yayılımının oluşturacağı tehditler, doğrulama teknikleri ve algoritmalar üzerine çeşitli eğitimler veriliyor. Program, kullanıcılara çevrim içi içerikleri daha bilinçli bir şekilde tanımlama ve tüketme, asılsız bilgi türlerini açıklama, doğrulama tekniklerini uygulama ve asılsız bilgileri arkadaşlar ve aile ile tartışma gibi becerileri kazandırmayı hedefliyor. Katılımcılar, eğitimlerde asılsız bilginin yol açabileceği tehlikeler, çevrim içi kötü aktörleri ayırt edebileceğimiz göstergeler, doğrulama ve algoritmaların nasıl çalıştığı gibi çeşitli konularda bilgi sahibi olabilecek."