Tekli formül için düğmeye basılacak! EYT'den sonra EPT geliyor! Tarih belli oldu!

Milyonların heyecanla takip ettiği EYT'de çözüm için sona yaklaşılmaya başlandı. Geçtiğimiz ay Emeklilikte Prime Takılanlar (EPT) gündeme gelirken mevcut prim gün sayısı üzerinden maaş bağlanması da öngörülüyor. Öte yandan son olarak konu hakkında açıklama yapan Bakan Bilgin, Almanya ve Hollanda modellerinin masada olmadığını açıklamıştı. Bu doğrultuda da erkekler ve kadınlar için EYT şartlarının ne olacağı akıllarda yer alıyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yeni son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Konu milyonların gündemindeki yerini korurken peş peşe açıklamalar geliyor. EYT'nin ardından şimdi de EPT konuşuluyor. Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında sorulan bir soruyu yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin masada tek bir formül olduğunun altını net bir şekilde çizdi.

"MASADA BİR TANE EYT FORMÜLÜ VAR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor. Bu doğru değil. "Şu an masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Hollanda ve Almanya modelleri masada değil" şeklinde konuştu.

"ARALIK VEYA OCAK AYINDA..."

Bakan Bilgin açıklamasına, "Hollanda modeli deniyor, Almanya modeli deniyor. Onlarda 62 yaşına gelen müracaat ediyor. Bizde o yaşta zaten emekli olunuyor. Kapsamlı bir çalışma aralık veya ocak ayında Meclis'te olur." şeklinde devam etti.

Emeklilik yaşı 2 ila 6 yıl geri çekilebilir: Bu şarta uyan için kurallar değişiyor!

KADINLAR VE ERKEKLER İÇİN...

Kadınlar için 7200 gün ve erkekler için 9 bin gün prim tamamlamış olanlar açısından ise bir yaş avantajı sağlanması da söz konusu olabilecek.

EYT'DEN SONRA EPT GELİYOR

Emeklilikte Prime Takılanlar (EPT) için yeni formüller gündeme gelirken mevcut prim gün sayısı üzerinden maaş bağlanması da maddeler arasında yer aldı.