EYT maaşları ne zaman yatacak? EYT maaşlarında ilk ödeme tarihi (SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarını bekliyor)

EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmesiyle beraber EYT maaşları ne zaman yatacak? EYT maaşlarında ilk ödeme tarihi belli mi? soruları yoğun olarak araştırılıyor. Nisan ayının başlangıcı ile vatandaşlar emekli maaşlarını bekliyor. Gözler yapılacak açıklamalara çevrildi.

EYT maaşlarının ne zaman yatacağına ilişkin detaylar araştırılıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarını beklemeye başladı. Peki, EYT maaşları ne zaman yatacak? EYT maaşlarında ilk ödeme tarihi belli mi? Milyonların gözü kulağı bu habere çevrildi.

EYT MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başvuruların yapılacağını ilk EYT maaşlarının nisan ayında ödeneceğini açıkladı.

SSK ve BAĞ-KUR'lu vatandaşların 1 Nisan'dan itibaren aylık alabilmeleri için 31 Mart'a kadar başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekiyor. Emeklilik dilekçesi verildikten sonraki ay başından itibaren aylıklar ödeniyor. Başvuru tarihi maaş alma zamanını etkiliyor.

e-Devlet'te SGK evrak takip hizmetinden ya da SGK'nın il ve ilçe müdürlüklerinden süreç takip edilecek