EYGYO halka arz ne zaman? EYG Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EYGYO) hisseleri borsada ne zaman işlem görecek?

EYGYO (EYG Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı) halka arz tarihi, yatırımcılar tarafından takip edilen konular arasında yer alıyor. EYG Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka arz edilmesinin ardından borsada EYGYO koduyla işlem görmeye başlayacak. Peki EYGYO halka arz ne zaman? İşte EYG Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EYGYO) hisseleri halka arzı ve borsa işlem tarihi

EYG Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EYGYO) halka arz ediliyor. Halka arz olacak firmaların lot sayısı, değeri, sahibi, hangi alanlarda faaliyet gösterdiği gibi birçok detaya göre alım işlemleri yapılıyor. Peki EYGYO halka arz ne zaman? İşte EYG Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EYGYO) hisselerinin halka arz edileceği tarih

EYGYO HALKA ARZ NE ZAMAN?

EYG Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EYGYO) halka arzı Sabit Fiyatla Talep Toplama Yöntemi ile 22-23 Aralık 2022 tarihlerinde yapılacaktır.

22-23 Aralık 2022 tarihlerinde EYG Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin halka arzı Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da 10:30-13:00 saatleri arasında "Borsa'da Satış - Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış" yöntemi ile gerçekleştirilecektir.

Halka arz fiyatı 14,23 TL olarak belirlenmiştir. Halka arzı bankaların hisse alış ekranından EYGYO.HE sembol kodunu aratarak katılabilirsiniz.

Borsa İstanbul'da halka arz edilecek olan şirketler Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) her perşembe yayınladığı bültenlerden ya da halka arz uygulamaları üzerinden takip edilebilir.

HALKA ARZLARI NEREDEN TAKİP EDEBİLİRİM?

Güncel haftalık halka arz takvimi, borsa yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Halka açılan şirketlerin talep toplayacağı tarihler, mevcut sermaye bilgileri, yeni sermaye rakamları, satış fiyatı gibi bilgilere Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan bültenlerde yer veriliyor.

Halka Arza girecek şirketleri görmek ve hisse senedi satın almak isteyen yatırımcılar, SPK tarafından yayımlanan haftalık halka arz listelerini aşağıdaki bağlantıdan takip edebilir.

HAFTALIK HALKA ARZ TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Borsa İstanbul ve SPK'ya müracaat eden bir şirketin gerekli incelemelerden geçmesi ve halka arz izahnamesinin onaylanmasının ardından talep toplama aşamasına geçilir. Halka arz talep toplama sonuçları, talep toplama sürecinin sona ermesinin ardından ortalama 3-5 iş günü içerisinde açıklanır.

Talep toplanan hisse senedinin kodu piyasa ekranında arama alanına yazılarak bulunur. Alım satım ekranı açıldığında, işlem yapmak istenilen hisse adedi ve tutar bilgileri belirli alanlara girilerek arz başvurusu gerçekleştirilir.